EU-virasto päätti: McDonald’silla ei ole yksinoikeutta maailman suosituimman hampurilaisen nimeen – Pieni kilpailija voitti yllättäen Big Mac -kiistan - Talous | HS.fi

EU-virasto päätti: McDonald’silla ei ole yksinoikeutta maailman suosituimman hampurilaisen nimeen – Pieni kilpailija voitti yllättäen Big Mac -kiistan

Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto EUIPO:n mielestä McDonald’s ei ole osoittanut todellista käyttöä Big Mac -sanalle. Alustavan päätöksen mukaan yksinoikeus katoaisi vain isoilla kirjaimilla kirjoitetusta BIG MAC -sanamerkistä.

Kiista hampurilaisen nimestä käynnistyi, kun McDonald’sin irlantilainen kilpailija Supermac’s aloitti oikeustaistelun Big Macin nimestä 2017.

16.1.2019 17:26

Hampurilaisjätti McDonald’s on vaarassa menettää Euroopassa yksinoikeutensa yhtiön kenties tunnetuimman tuotteen nimeen.

Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto EUIPO katsoo tuoreessa päätöksessään, että McDonald’silla ei ole yksinoikeutta Big Mac -sanalle. Päätös on merkittävä, sillä hampurilaisjätin mukaan Big Mac on maailman suosituin hampurilainen.

Artikkeliin liittyviä aiheita