Suomi antoi 50 vuotta sitten itselleen lahjan, jonka piti valaa miljoonilla uskoa tulevaisuuteen – Nyt aarrearkku halutaan ryöstää, koska tulokset jäävät ”uskon asiaksi” - Talous | HS.fi

Suomi antoi 50 vuotta sitten itselleen lahjan, jonka piti valaa miljoonilla uskoa tulevaisuuteen – Nyt aarre­arkku halutaan ryöstää, koska tulokset jäävät ”uskon asiaksi”

Helsingin Sanomien haastattelemat asiantuntijat ihmettelevät, miten julkisessa taloudessa voi olla yksi linnake, jota säästöt eivät kosketa. Tänä keväänä poliitikot pohtivat, miten Sitraa pitäisi nykyaikaistaa.

Sitra piti 12. helmikuuta Helsingin Messukeskuksessa Tervettä menoa tulevaisuuteen -tilaisuuden.

20.2.2019 2:00 | Päivitetty 20.2.2019 6:24

Suomalaiset ovat joutuneet tottumaan jatkuviin säästöihin jo kymmenisen vuotta, mutta maassa on yksi julkisoikeudellinen työpaikka, joka on saanut olla turvassa säästöiltä ja leikkauksilta.

Se on Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra, joka on eduskunnan vuonna 1967 suomalaisille antama itsenäisyyden 50-vuotislahja. Sitran pitäisi valaa uskoa ja etsiä ratkaisuja Suomen tulevaisuuteen. Nykyisin tämä tarkoittaa erityisesti kokeiluhankkeiden ja raporttien pyörittämistä. Tässä etsinnässä ei ole pulaa rahasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita