”Suomalainen liha on todella laadukasta mutta kallista” – Ravintoloiden pitää nyt ilmoittaa lihan alkuperämaa, mutta HS:n pistokokeissa harva teki niin - Talous | HS.fi
Talous

”Suomalainen liha on todella laadukasta mutta kallista” – Ravintoloiden pitää nyt ilmoittaa lihan alkuperämaa, mutta HS:n pistokokeissa harva teki niin

Uusi asetus voi luoda tarjoilupaikoille paineita ilmoittaa liharuokansa alkuperä laajemmin kuin asetus edes velvoittaa.

Tilaajille

Sinikka Tuovinen otti lautaselleen lounasta Fazerin ruokalassa Postitalossa. Tuovinen kertoo tarkistavansa aina, että hänen syömänsä liha ja kala on kotimaista. ”En suostu syömään norjalaista lohta”, Tuovinen sanoo. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Julkaistu: 7.5.2019 2:00, Päivitetty 7.5.2019 6:24

Ruokailijan on nyt aiempaa helpompaa saada selville, mistä ruokalistan pihvi on peräisin, kun uusi asetus velvoittaa ruuan tarjoilupaikkoja ilmoittamaan kirjallisesti lihan alkuperämaan.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus koskee tuoretta, jäähdytettyä tai jäädytettyä naudan-, sian-, lampaan-, vuohen- ja siipikarjan lihaa. Se velvoittaa ravintoloita, ruokaloita, kouluja, sairaaloita ja ateriapalveluja tarjoavia yrityksiä.