Muista kohteliaisuus, mutta älä edes yritä kumarrella ellet todella osaa – Suomen vienti Japaniin kasvaa voimakkaasti, ja näin siellä pärjää - Talous | HS.fi

Muista kohteliaisuus, mutta älä edes yritä kumarrella ellet todella osaa – Suomen vienti Japaniin kasvaa voimakkaasti, ja näin siellä pärjää

Suomen vienti Japaniin tekee tänäkin vuonna uuden ennätyksen, mutta pystyykö se hyötymään uuden vapaakauppasopimuksen avulla vahvasta maabrändistään täysitehoisesti?

Miten tavoitat japanilaiset yritykset ja kuluttajat? Kysyimme asiaa juuri diilin tehneeltä pienyrityksen johtajalta sekä 5g-kauppoja tehneeltä Nokian Japanin-toimintojen maajohtajalta.

22.8.2019 2:00 | Päivitetty 22.8.2019 6:13

Suomalais-japanilaisessa puhtaan teknologian seminaarissa Sasakawan rauhansäätiön rakennuksessa Tokion keskustassa vallitsi alkukesästä ymmärrettävän innostunut tunnelma.

Suomen vienti Japaniin on lyönyt kahtena vuonna peräkkäin entiset ennätykset ja yltänyt yli 1,4 miljardin euron. Tänä vuonna ennätys rikkoutunee jälleen helmikuussa solmitun EU:n ja Japanin vapaakauppasopimuksen myötä. Se on EU:n kauppasopimuksista toistaiseksi suurin.

Artikkeliin liittyviä aiheita