Talous

Playstationin X-näppäin ei olekaan X, konsoliyhtiö hämmensi pelaajat ilmoituksellaan

Playstation julkaisi Twitterissä päivityksen, joka on aiheuttanut kuohuntaa pelimaailmassa.

Elektroniikkayhtiö Sony on hämmentänyt pelaajia ympäri maailmaa julkistamalla yksityiskohtaisen tiedon sen Playstation-pelikonsolin ohjaimen näppäimistä.

Sonyn Britannian-yksikkö nimittäin ilmoitti Twitterissä, että peliohjaimien niin kutsuttu ”X”-näppäin onkin todellisuudessa ”cross” eli rasti.”Kolmio, Ympyrä, Neliö ja Rasti. Jos Rasti on nimeltään X (ei ole), millä nimellä kutsutte sitten Ympyrää”, Sony kysyi Twitter-tilillään.

Yhtiö viittasi twiitissään käyttäjien tapaan kutsua muita ohjaimen näppäimiä niiden muotojen mukaan. Esimerkiksi O:n muotoinen näppäin tunnetaan yleisesti ympyränä, eikä O:na.

Kaikki sai alkunsa käyttäjän drip133 tekemästä melko harmittoman oloisesta päivityksestä, jossa hän kysyi muilta Twitter-käyttäjiltä, käyttävätkö he kyseiselle näppäimelle nimitystä ”X” vai ”Rasti”.

Kysymyksestä käynnistyi vilkas Twitter-keskustelu, johon muut käyttäjät ilmoittivat lähes yksinomaan, että näppäin on ”X” eikä suinkaan mikään ”Rasti”.

Muun muassa käyttäjä Arbithewarpig kirjoitti vastauksessaan, että ”jokainen, joka sanoo rasti on kyttä”.Keskustelu sai uusia kierroksia pian tämän jälkeen, kun uudelleentwiittasi päivityksen ja ilmaisi oman kantansa asiaan. Yhtiö painotti, lopulta useissa eri twiiteissä, että kaikki ohjaimen näppäimet ovat saaneet nimityksensä tietystä muodosta, eikä kirjaimista.

”Miksi sekoittaa symboleja ja kirjaimia! Tämä on hulluutta”, yhtiö muun muassa kirjoitti.Englanninkieliset pelaajat eivät ole kuitenkaan täysin ilkkumatta voineet ostaa Sonyn selitystä ”symbolien ja kirjaimien sekoittamisesta”. Englanninkielessä sana ”cross” tarkoittaa nimittäin rastin lisäksi ristiä.

”Kuinka en olekaan huomannut tätä”, käyttäjä MemesAnon1 kysyi Twitter-päivityksessään.

Viestin yhteydessä hän julkaisi kuvamanipulaation peliohjaimesta, jossa X-näppäimen tilalla oli krusifiksi.Playstationin käyttäjiä muotojen, symbolien ja kirjaimien sekoittaminen ei kuitenkaan tunnu haittaavan. Tämä kävi ilmi, kun Sony twiittasi kyselyn sen virallisella Playstation-tilillään.

Kyselyn mukaan jopa 81 prosenttia käyttäjistä kutsuu näppäintä nimellä ”X”.Monien käyttäjien mielestä ”X”-nimityksen käyttöön on myös yksinkertainen syy: se kuulostaa paremmalta ja on nopeampi lausua. Ja nopeus, sillä on väliä kun puhutaan videopeleistä.

Pakkaa sekoittaa myös se, että konsolivalmistajat Xbox ja Nintendo kutsuvat ohjaimen X-näppäintä rastin sijaan X:ksi.

Oli mikä oli, keskustelun herättäminen Twitterissä toimi yhtiöltä varmasti myös hyvänä muistutuksena omasta olemassaolostaan. Yhtiön on huhuttu julkaisevan uusi konsoli ensi vuonna.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   EU-lähteet FT:lle: Boris Johnson lyyhistyi tuolissaan tajutessaan lounaan äärellä, miten ulalla hän oli Britannian neuvottelu­asemasta

  2. 2

   Verottaja tiedottaa: Joka kolmannen veroprosentti on liian pieni

  3. 3

   Suomalaistutkimus: Masennuslääke vaikuttaa ihmisen elämään arvaamattomammin kuin tähän asti on ymmärretty

   Tilaajille
  4. 4

   Hallitus pyrkii helpottamaan pienituloisten tilannetta, mutta purevatko toimet? Näin tutkijat arvioivat

  5. 5

   Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmi­järvellä

  6. 6

   Matemaatikkojen vaikea laskelma tuotti vihdoin kaivatun luvun 42

  7. 7

   New Yorkin metroon ei saa viedä koiria, elleivät ne ole jonkinlaisessa kantolaukussa – Näin luovasti ihmiset kiertävät kieltoa

  8. 8

   Sata päivää ilman alkoholia, muusikko Emma Kemppainen päätti, mutta se ei jäänytkään siihen – Nyt alkoholista luopuvat nekin, joille se ei koskaan ollut ongelma

   Tilaajille
  9. 9

   Saudi-Arabia on käyttänyt miljardeja huippu­luokan ilma­torjuntaan, mutta silti se oli voimaton lennokki-iskun edessä – miten se on mahdollista?

  10. 10

   Kolme sinistä miestä on kerännyt katsomoihin jo 35 miljoonaa ihmistä, nyt ryhmä vierailee ensi kertaa Suomessa – Miksi The Blue Man Group on niin suosittu?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Matemaatikkojen vaikea laskelma tuotti vihdoin kaivatun luvun 42

  2. 2

   Tuore tutkimus: Rasvamaksa on käytännössä jo kansantauti, ja siitä kärsivän tulisi välttää alkoholia täysin

  3. 3

   R-kioski harkitsee lopettavansa matkakorttien lataamisen HSL:n palkkiopäätöksen takia

  4. 4

   Tämäkin jugend-kaunotar on Helsingin kaupungin vuokratalo: Helsingin valtuuston enemmistö ei heittäisi hyvätuloisia ulos puoli-ilmaisista asunnoista

  5. 5

   Sata päivää ilman alkoholia, muusikko Emma Kemppainen päätti, mutta se ei jäänytkään siihen – Nyt alkoholista luopuvat nekin, joille se ei koskaan ollut ongelma

   Tilaajille
  6. 6

   HS-analyysi: Tuoreen äidin julkinen ampuminen sai Ruotsin harkitsemaan Suomessa ongelmalliseksi havaittua todistamistapaa

  7. 7

   Parisuhteet ovat muutoksessa, ja yhdessä asiassa astumme sata vuotta ajassa taakse­päin, sanovat asian­tuntijat – Näistä merkeistä tunnistat ”työ­pari­suhteen”

   Tilaajille
  8. 8

   Verotus kiristyy, bensa kallistuu: HS:n laskurit kertovat, miten budjetti vaikuttaa kukkaroosi

  9. 9

   Kerrostalon rakennus­työt pysähtyivät keskellä Helsingin uutta merellistä kaupungin­osaa: ”Rahat ei liiku, niin ei sitten etene työtkään”

  10. 10

   EU-lähteet FT:lle: Boris Johnson lyyhistyi tuolissaan tajutessaan lounaan äärellä, miten ulalla hän oli Britannian neuvottelu­asemasta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sadattuhannet kodit uhkaavat menettää arvonsa – Suomeen on kehittynyt kahdet asunto­markkinat, ja asian­tuntijan mukaan enää kolme aluetta on turvassa

   Tilaajille
  2. 2

   Teini-ikäinen kilpauimari hylättiin liian paljastavan uima­puvun vuoksi Yhdys­valloissa – käytti samaa asua kuin kaikki muutkin

  3. 3

   Joukko suomalaisnaisia riisuuntui kameralle kertoakseen kehohäpeästä ja sen kukistamisesta – ”Olen yhä keskeneräinen, mutta sairaudesta olen päässyt”

   Tilaajille
  4. 4

   Ihmisen ei kuulu olla väsynyt – Uni­lääkärin mukaan moni uneton tekee illalla saman virheen

   Tilaajille
  5. 5

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  6. 6

   Suomalaiset saavat liian vähän folaattia, vaikka se saattaa torjua Alzheimerin tautia ja masennusta – Nämä ovat tärkeimmät folaatin lähteet

  7. 7

   Suoliston bakteerit määrittävät, miten ihminen voi, ja niitä ohjaa ravintomme – Suomalainen huippu­tutkija kertoo, millaista ruoka­valiota bakteerit janoavat

   Tilaajille
  8. 8

   Hyvätuloiset ystävättäreni asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa puoli-ilmaiseksi

  9. 9

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  10. 10

   Neljä vuotta sitten Vantaan Kivistö herätti innostusta: tuhansittain asuntoja ja Redin kokoinen kauppa­keskus – Vaan miten kävi?

   Tilaajille
  11. Näytä lisää