Arvokkaan datan keskittyminen miljardööreille johtaa suureen vallan siirtoon: ”Valta on kontrollia”, Cambridge Analytica -skandaalin paljastaja varoittaa - Talous | HS.fi

Arvokkaan datan keskittyminen miljardööreille johtaa suureen vallan siirtoon: ”Valta on kontrollia”, Cambridge Analytica -skandaalin paljastaja varoittaa

”Valta on annettu miljardööreille. Jokainen heistä voi rakentaa Piilaaksossa oman Cambridge Analyticansa”, varoittaa tutkiva toimittaja Carole Cadwalladr.

Tutkiva toimittaja Carol Cadwalladr vaatii Facebookia paljastamaan tutkijoille kaiken brittien EU-eroa koskevan materiaalin. ”Ei voi olla niin, että yhden kansakunnan kohtalon kannalta keskeiset tiedot olisivat vain yhden yksityisen yhtiön hallussa.”

28.9.2019 2:00 | Päivitetty 28.9.2019 10:00

Brittitoimittaja Carole Cadwalladr on yksi keskeistä journalisteista data-analyysiyhtiö Cambridge Analyticaa ja Facebookia koskevissa paljastuksissa.

Paljastuksia pidetään vedenjakajana siinä, kuinka ihmiset tajusivat, että valeuutisia ja heidän henkilökohtaisia tietojaan ja reaktioitaan niihin voidaan käyttää poliittisesti hyväksi epäeettisiin tarkoituksiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita