Suomalaisyrittäjillä ollut vaikeuksia pankkitilin avaamisessa Virossa – rahanpesuskandaali on saanut pankit varovaisiksi

Kaksi vuotta sitten paljastunut rahanpesuskandaali on saanut virolaiset pankit varovaisiksi. Monien suomalaisyrittäjien toiminta Virossa on vaikeutunut pankkien tiukentuneiden vaatimusten vuoksi.

Monien suomalaisyrittäjien toiminta Virossa on vaikeutunut pankkien tiukentuneiden vaatimusten vuoksi. Esimerkiksi tilin avaaminen voi olla vaikeaa. Muun muassa Swedbank ottaa 200 euroa jo siitä, että he selvittävät, voiko tilin avata.

20.10.2019 2:00 | Päivitetty 20.10.2019 18:15

Virossa pari vuotta sitten paljastunut rahanpesuskandaali on saanut pankit tiukentamaan sääntöjään, ja siksi myös monilla suomalaisilla on ollut vaikeuksia avata tili Viroon, useat lähteet kertovat HS:lle.

Joidenkin yrittäjien kohdalla tilin avaaminen on käynyt niin mahdottomaksi, että he ovat luopuneet aikeistaan perustaa yritys Viroon, kertoo tilitoimisto Tuokon toimitusjohtaja ja Suomalais-virolaisen kauppakamarin hallituksen jäsen Johanna Vironmäki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita