Itämeri voisi paremmin, jos suomalaiset lisäisivät kalansyöntiä: ”Ekologisin vaihtoehto menee pitkälti turkiseläinten rehuksi”
Erityisesti silakan ja särkikalojen osuutta ruokalautasella olisi hyvä kasvattaa, sanoo Suomen ympäristökeskuksen tutkija Seppo Knuuttila.
Keskivertosuomalainen syö 0,3 kiloa silakkaa vuodessa.Kuva: Jukka Gröndahl / HS
Joonas Turunen HS
29.10.2019 2:00 | Päivitetty 29.10.2019 7:15
Silakka on saalismäärältään Itämeren tärkein kala, mutta suomalaisessa ruokapöydässä sitä näkee nykyään harvoin.
Yli sadan miljoonan kilon vuosittaisesta saaliista vain kolme prosenttia päätyy kuluttajille. Valtaosa menee kalankasvattamoille ja turkistarhoihin rehuksi.
Artikkeliin liittyviä aiheita