
Yhdistymisessä syntyy suuri kaivostekniikkayhtiö, jonka nimeksi tulee Metso Outotec. Yhtiön toimitusjohtajaksi nousee Metson nykyinen toimitusjohtaja Pekka Vauramohttps://www.hs.fi/haku/?query=pekka+vauramo.
Uuden yhtiön omistus jakautuu niin, että Metson osakkeenomistajat tulevat omistamaan siitä noin 78 prosenttia ja Outotecin osakkeenomistajat 22 prosenttia.
Metso Outotec työllistää noin 15 600 ihmistä. Sen liikevaihto tulee yksinkertaisella matematiikalla olemaan runsaan neljän miljardin euron luokkaa.
Luottoluokittaja Moody’s on jo antanut uudelle yhtiölle luottoluokituksen Baa2 vakailla näkymillä. Moody’sin mukaan Metso Outotecillä on hyvä markkina-asema ja sen tarjonta on hyvin hajautettua sekä maantieteellisesti että raaka-aineittain.
Yhtiöön liittyy kuitenkin riskejä, koska se toimii erittäin suhdanneherkällä toimialalla ja sen kannattavuus ei ole erityisen hyvä kilpailijoihin nähden.
Metson venttiilit jäävät pörssiin omana yhtiönään, jonka nimeksi tulee Neles. Yhtiö valmistaa venttiilejä muun muassa öljyteollisuudelle.
Neles on perinteikäs ja tuttu nimi venttiilien ostajille. Se toimi omana yrityksenään ennen Metsoon sulautumista ja Metson venttiileitä on myyty Neles-tuotemerkillä sen jälkeenkin.
Neles työllistää noin 2 900 ihmistä ja sen liikevaihto on vajaat 600 miljoonaa euroa. Helsingin pörssiyhtiöiden joukossa siitä tulee keskikokoinen.
Metson venttiililiiketoiminnan johtajasta Olli Isotalosta https://www.hs.fi/haku/?query=olli+isotalostatulee Nelesin toimitusjohtaja. Sen omistajiksi tulevat Metson osakkeenomistajat.
Kommentit