Italiassa naurettiin, kun suomalaisyrittäjä kertoi aloittavansa tomaattimurskan tuotannon: ”Sieltä tuli perään sivukaupalla italialaista lainsäädäntöä”

Suomessa kasvatettuja kasvihuonetomaatteja lentää vuosittain roskiin jopa sata tuhatta kiloa. Kaius Gestranius keksi tavan saada hävikkitomaatit ruokapöytään.

Närpiön vihanneksen osuuskunnassa tomaatit kasvavat korkeissa ja valaistuissa halleissa.

| Päivitetty

Tuohan on aivan hullu idea, sanoi ääni puhelimessa.

Oli kevät 2019, ja suomalainen ruoka-alan pienyrittäjä Kaius Gestranius oli saanut puhelun Italiasta. Aikaisemmin hän oli kirjoittanut sähköpostia Fenco-nimiselle yritykselle, joka valmistaa tomaatin prosessointiin tarkoitettuja laitteita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita