Talous

Kaksi peliyhtiötä miehitti tulolistan kärjen: Small Giant Gamesin yrityskauppa ja Supercell näkyvät vuoden 2018 verotiedoissa

Vuoden 2018 verotiedot julkistettiin maanantaiaamuna.

rac
Eniten verotettavia ansio- ja pääomatuloja keräsi vuonna 2018 verohallinnon listan mukaan jälleen Ilkka Paananen.

Paananen on peliyhtiö Supercellin perustaja, toimitusjohtaja ja pääomistaja.

Hänen yhteenlasketut tulonsa olivat 109,9 miljoonaa euroa. Paananen sai viime vuonna ansiotuloja 17,6 miljoonaa euroa ja pääomatuloja 92,3 miljoonaa euroa.

Paanasen tulot kasvoivat selvästi. Hän oli tulolistan kärjessä myös vuonna 2017, jolloin hänen yhteenlasketut tulonsa olivat 65,2 miljoonaa euroa.

Niin ikään peliyhtiö Supercellin pääomistaja ja yhtiön luova johtaja Mikko Kodisoja oli Paanasen jälkeen toisena yhteenlaskettujen tulojen listalla.Kodisojan yhteenlasketut tulot olivat viime vuonna 98,3 miljoonaa euroa. Hänen pääomatulonsa olivat 83,0 miljoonaa euroa ja ansiotulot 15,3 miljoonaa euroa.

Myös Kodisojan tulot nousivat roimasti. Hän oli Paanasen perässä myös vuonna 2017, jolloin hänen tulonsa olivat 57,5 miljoonaa euroa.

Kodisoja ja Paananen olivat tulolistojen kärkikaksikko myös vuonna 2013, ja vuonna 2016 he löytyivät sijoilta kaksi ja kolme.

Kolmaskin Supercellin perustajajäsen, Visa Forsten, ylsi kokonaistulojen kärkilistalle. Hän ansaitsi viime vuonna 38,3 miljoonaa ja sijoittui kärkilistalla viidenneksi. Vuonna 1985 syntynyt Forsten oli kärkikymmenikön nuorin.

Supercellin Paanasen ja Kodisojan jälkeen suurimmat yhteenlasketut tulot olivat viime vuonna verohallinnon listan mukaan Heikki Kyöstilällä. Kyöstilä on hammaslääketieteen laitteita valmistaman Planmecan perustaja. Hänen yhteenlasketut tulonsa olivat viime vuonna 47,4 miljoonaa euroa.

Yhteenlaskettujen tulojen kärkilistalla olivat myös rakennusyhtiö Lehto Groupin johtoon kuulunut Asko Myllymäki sekä vasta-aineita valmistaman Hytest Oy:n toimitusjohtaja Maria Severina.

Turkulainen Hytest myytiin norjalaiselle pääomasijoittajalle viime vuonna.

Severinan yhteenlasketut tulot olivat viime vuonna 36,2 miljoonaa euroa. Hän oli verohallinnon listan mukaan viime vuoden eniten ansainnut nainen.

Severinan jälkeen suurimmat tulot olivat Jukka Autereella, jonka yhteenlasketut tulot olivat 33,4 miljoonaa euroa. Autere ja hänen poikansa Tomi ja Timo Autere omistivat jyväskyläläisen ict-palvelutalo Inmics Oy:n. He myivät sen Telialle viime vuonna.

Kahdeksanneksi suurimmat yhteenlasketut tulot olivat verohallinnon listan mukaan Matti Sakari Heynolla. Hän on turkulaisten Biovianin, Suomen Välinehuollon, Standan ja Räynböyn osakas.

Tulolistan kärjessä ovat myös ohjelmistoyhtiö Small Giant Gamesin perustajat Otto Nieminen ja Timo Soininen sekä Ilkka Juopperi, Tommi Vallisto ja Markus Halttunen, jotka tulivat sijoille 11., 12. ja 14. Kunkin viime vuonna ansaitsemat pääomatulot olivat 20 miljoonan euron kieppeillä.

Viisikko myi osia omistuksistaan ulkomaisille pääomasijoittajille, minkä jälkeen yhdysvaltalainen Zynga osti enemmistön Small Giant Gamesista viime vuoden lopussa.

Aänieristettyjä tiloja kehittävän Frameryn toimitusjohtaja Samu Hällfors oli lähellä tulolistan kärkeä. Vuonna 1988 syntyneen Hällforsin yhteenlasketut tulot olivat viime vuonna 20,4 miljoonaa euroa.

Vuoden 2018 verotiedot julkistettiin maanantaiaamuna. Kaikki tiedot tuloista ja veroista löytyvät HS:n Verokoneesta.

Verohallinnon listalta puuttuu 231 veronmaksajaa, jotka ovat vastustaneet tietojensa julkistamista tiedotusvälineille. Heidän tietonsa ovat kuitenkin entiseen tapaan julkisia verotoimistoissa. HS täydentää verottajan toimittamia listoja omalla tiedonhankinnallaan päivän mittaan.

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Trump jäi ensi kertaa verekseltään kiinni, sanoo tutkija EU-lähettilään todistuksesta – ”Mies joka näki läheltä, mitä tapahtui, kertoo nyt kaiken”

  2. 2

   Iivo Niskanen sai Ylläksen leirilleen yllättävää harjoitusseuraa: ”Olemme viettäneet neljän tähden illallisia”

  3. 3

   ”Pystyn hymyilemään, vaikka olen romahduspisteessä” – Neljän lapsen isä Mika Tukiainen sairastaa masennusta ja pitää perheen arjen pyörimässä

   Tilaajille
  4. 4

   Hallituksen budjetti vie laskelman mukaan Suomesta 5 000 työpaikkaa – ”En muista koskaan nähneeni tällaista”, sanoi kokoomuskonkari Ben Zyskowicz

  5. 5

   Prinssi Andrew jättäytyy pois julkisista tehtävistään Epstein-kohun takia

  6. 6

   Suomessa kuolee vähemmän vauvoja kuin missään muualla, syy löytyy rokotuksista: ”Se on ollut melkoinen menestystarina”

  7. 7

   Whatsappista paljastui haavoittuvuus, joka mahdollistaa puhelimeen tunkeutumisen mp4-tiedostolla – päivitä versiosi heti

  8. 8

   Raamattu-siteeraus voi olla rikos, sanoo valtakunnan­syyttäjä: ”Ei pyhien kirjojen avulla saa loukata toisen ihmisarvoa”

  9. 9

   Yli sata vuotta vanhat Signe Branderin Helsinki-kuvat loistavat nyt väreissä, algoritmin ehostamia teoksia ilmestyy päivittäin automaattisesti Twitteriin

  10. 10

   Entä jos natsit olisivat voittaneet toisen maailmansodan? Amazonin tieteissarja kertoo kylmäävää vaihtoehtohistoriaa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Raamattu-siteeraus voi olla rikos, sanoo valtakunnan­syyttäjä: ”Ei pyhien kirjojen avulla saa loukata toisen ihmisarvoa”

  2. 2

   Entä jos natsit olisivat voittaneet toisen maailmansodan? Amazonin tieteissarja kertoo kylmäävää vaihtoehtohistoriaa

   Tilaajille
  3. 3

   ”Pystyn hymyilemään, vaikka olen romahduspisteessä” – Neljän lapsen isä Mika Tukiainen sairastaa masennusta ja pitää perheen arjen pyörimässä

   Tilaajille
  4. 4

   Kristiina Sandberg vapautui vankilasta mutta törmäsi digitaaliseen muuriin: ”Tuli sellainen olo, että ei tästä mitään tule”

  5. 5

   HS-analyysi: Finanssivalvonta antoi eläkemiljardien hoitajille viimeisen varoituksen

  6. 6

   Yli sata vuotta vanhat Signe Branderin Helsinki-kuvat loistavat nyt väreissä, algoritmin ehostamia teoksia ilmestyy päivittäin automaattisesti Twitteriin

  7. 7

   Testissä kymmenen tuhtia amaroneviiniä – Kärkeen kiilasi yksi halvimmista

   Tilaajille
  8. 8

   HS-analyysi: Macronin kommentti aivo­kuolleesta Natosta sai Merkeliltä ennen­kuulumattoman vastauksen

  9. 9

   Helpoimmat uuniruoat syntyvät lähes itsestään – Näin valmistat ”yhden pellin ihmeen”

  10. 10

   Markku Laurila vaihtoi diesel-Volvon ladattavaan hybridiin: nyt hän säästää polttoaineessa satoja euroja kuukaudessa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

   Tilaajille
  2. 2

   Jätkäsaaren palkituista taloista muutetaan pois mystisten oireiden vuoksi, omistaja kiistää ongelmat

   Tilaajille
  3. 3

   Kenelle kehittyy hallitsematon himo? Riippuvuus­tutkija Joonas Majuri tietää, millainen tausta altistaa tuhoisille addiktioille

   Tilaajille
  4. 4

   Noituudesta on tullut osa uutta feminismiä – selvitimme miksi

   Tilaajille
  5. 5

   Amsterdamilainen Laurent Simons, 9, valmistuu maailman nuorimpana ihmisenä yliopistosta

  6. 6

   Puolet suomalaisista saa liian vähän tiamiinia – Jos puutos jatkuu pitkään, se voi aiheuttaa joukon sekalaisia oireita

  7. 7

   Heini Maksimaisen laskut jäivät maksamatta ja pyykit pesemättä, vaikka töissä kaikki sujui hyvin – Tällaista on arjenhallintauupumus, josta moni millenniaali kärsii

   Tilaajille
  8. 8

   KHO: Vantaa saa lunastaa 300 vuotta saman suvun omistuksessa olleen tilan asuntojen rakentamista varten

  9. 9

   Patologina Auschwitzissa toiminut juutalaislääkäri kuvaa Josef Mengelen toiminnan järjettömyyden ja säälimättömyyden rehellisesti

  10. 10

   Moni tuntee ihmisen, joka haluaa olla aina oikeassa – Psykoterapeutti neuvoo, miten pätijän kanssa pärjää

   Tilaajille
  11. Näytä lisää