
Yhtiöt kertoivat maanantaina, että ne alkavat yhdessä kehittää ja valmistaa kasviproteiinituotteita, jotka tulevat niiden valikoimissa lihatuotteiden rinnalle.
Hes-Pro toimii Kaarinassa ja se on osa Hesburgerin yritysryhmää. Yhtiö on jo kehittänyt kasviproteiiniin perustuvia tuotteita, jotka on tarkoitus tuoda markkinoille vuoden 2020 aikana.
Aluksi tuotteita tullaan myymään ravintolajakelussa ja myöhemmin myös vähittäiskaupassa suoraan kuluttajille. Valmistus aloitetaan Kaarinassa, mutta sitä ollaan mahdollisesti laajentamassa myöhemmin myös HKScanin omiin tuotantolaitoksiin.
Uusien kasviproteiinituotteiden kehittämisen taustalla on vähittäinen muutos kuluttajien ostokäyttäytymisessä. Yhtiöt kertovat haluavansa olla mukana kasviproteiinituotteiden kysynnän kasvussa.
Hes-Pro on työskennellyt jo pitkään uusien kasviproteiinituotteiden kehittämiseksi. Pohjoismaissa toimiva HKScan on sille sopiva kumppani tuotteiden saamiseksi laajemmin kuluttajien saataville.
Perinteinen liha- ja elintarviketalo ei ole hylkäämässä lihatuotantoa, vaan tuo nyt uusia tuotteita lihavalmisteiden rinnalle.
”Vastuullisesti tuotettu liha ja lihatuotteet ovat jatkossakin HKScanin toiminnan keskiössä, mutta luodaksemme laajempaa pohjaa tulevaisuuden kasvulle, olemme aktiivisesti mukana uusissa kulutustrendeissä”, sanoo HKScanin tiedotteessa toimitusjohtaja Tero Hemmilähttps://www.hs.fi/haku/?query=tero+hemmila.
Tuotteiden myynti aloitetaan Suomessa, mutta sitä suunnitellaan mahdollisesti laajennettavaksi myös muihin Itämeren alueen maihin.
- Elintarvikkeet Seuraa
- Innovaatiot Seuraa
- Kasvisruoka Seuraa
- Ruoka Seuraa
- Joonas Turunen Seuraa
Kommentit