Nasdaq-indeksi ylitti ensi kertaa 9 000 pisteen rajan – Pelkästään Apple ja Microsoft ovat arvokkaampia kuin Saksan pörssiyhtiöt yhteensä - Talous | HS.fi

Nasdaq-indeksi ylitti ensi kertaa 9 000 pisteen rajan – Pelkästään Apple ja Microsoft ovat arvokkaampia kuin Saksan pörssiyhtiöt yhteensä

Teknologiapörssi Nasdaqin indeksi ylitti tapaninpäivänä ensimmäistä kertaa 9 000 pisteen rajan. Erityisesti Applen ja Microsoftin kurssinousu on ollut raisua.

Kasvipohjaisia lihankorvikkeita valmistava Beyond Meat listautui Nasdaqin pörssiin toukokuun 2. päivänä 2019. Toimitusjohtaja Ethan Brown piti puheen ennen kun hän sai soittaa kelloa pörssin aukeamisen merkiksi. Yhtiön arvo yli kaksinkertaistui heti ensimmäisenä pörssipäivänä.

27.12.2019 17:54

Teknologiayhtiöiden kurssinousut kiidättivät Nasdaqin yleisindeksin ensimmäistä kertaa yli yhdeksän tuhannen pisteen rajan torstaina Yhdysvalloissa.

Amerikkalaisten teknologiaosakkeiden omistaminen on ollut kannattavaa puuhaa aina siitä lähtien, kun pääasiassa teknologiayhtiöihin keskittynyt Nasdaq-pörssi perustettiin New Yorkiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita