Voiko mullistava viljelytapa ratkaista maailman ruokakriisit? Suomesta on tullut futuristiselta näyttävän vertikaaliviljelyn edelläkävijä

Huipputeknisillä viljelyratkaisuilla on kysyntää etenkin suurkaupungeissa, joissa vettä ja viljelymaata on tarjolla vähän.

Tamperelaisyritys Netledin vertikaaliviljelmä sijaitsee Pirkkalan lentoaseman lähellä. Toimitusjohtaja Niko Kivioja esittelee vertikaaliviljelyyn tarkoitettua laitetta.

2.1.2020 2:00 | Päivitetty 2.1.2020 6:59

Vain puolitoista litraa vettä.

Sen verran kastelua tarvitsee kilo salaattia, joka kasvaa uudenlaisessa, vertikaaliviljelyyn tarkoitetussa laitoksessa. Määrä on vain murto-osa avomaalla tai kasvihuoneessa viljellyn salaatin tarvitsemasta vedestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita