Rakennusyhtiö Skanska elvytti vanhan perinteen, jossa mestarit opettavat kisällejä: nyt kohteena ovat nuoret, jotka oppivat paremmin tekemällä kuin koulunpenkillä - Talous | HS.fi

Rakennusyhtiö Skanska elvytti vanhan perinteen, jossa mestarit opettavat kisällejä: nyt kohteena ovat nuoret, jotka oppivat paremmin tekemällä kuin koulun­penkillä

Rakennusliiton puheenjohtajan mukaan nuoret kokevat, että ammattikoulusta saaduilla taidoilla ei pärjää työmaalla. ”Pitää olla malleja, joissa vanhemmat ammatti-ihmiset voivat työkavereina opettaa ammattiin.”

Rebekka Saarela, Jari Lahtinen ja Marko Peteri nousevat työmaahissillä Skanskan kerrostalotyömaan huipulle Niittykummussa.

4.1.2020 2:00 | Päivitetty 4.1.2020 6:19

Rakennusyhtiö Skanskan työmaalla Espoon Niittykummussa työskentelee parivaljakko, jonka kaltaiset ovat käyneet yhä harvinaisemmiksi rakennusalalla.

Rebekka Saarela, 24, latoo styroxlevyjä eristeeksi puurakenteisen kerhorakennuksen alapohjaan Jari Lahtisen, 57, neuvoessa vieressä. Saarela on ollut rakennustöissä pari kuukautta, Lahtinen koko ikänsä.

Artikkeliin liittyviä aiheita