Talous

Musti ja Mirri aikoo listautua pörssiin: Yhtiö takoo kasvua ”lemmikkivanhemmista”, jotka ostavat yhä enemmän palveluja perheenjäsenilleen

Mustin ja Mirrin kasvua on johtanut ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö EQT.

Musti ja Mirri -lemmikkikauppoja pyörittävä Musti Group on listautumassa pörssiin.

Yhtiö ilmoitti maanantaina, että se suunnittelee osakkeidensa listaamista Helsingin pörssin päälistalle ja samalla myy 40–50 miljoonalla eurolla osakkeitaan listautumisannissa. Annilla kerättävät varat tullaan käyttämään ”yhtiön nykyisten velkojen osittaiseen takaisinmaksuun sekä yhtiön yleiseen toimintaan”.

Musti Group on pohjoismaiden johtava lemmikkitarvikeyhtiö. Sen listautumista on veikkailtu jo pitkään.

Yhtiö on kasvanut voimakkaasti keskimäärin yli 20 prosenttia vuodessa kolmen viime vuoden aikana. Kasvua on tehty muun muassa laajentamalla myymäläverkostoa, kasvattamalla verkkokauppaa ja ostamalla muita alan yrityksiä.

Yhtiön listautumisen ja kasvun taustalla on lemmikkivälinekaupan yleinen kasvu. Musti Group kutsuu Pohjoismaiden lemmikkieläintarvikemarkkinoita ”houkutteleviksi”.

”Ihmiset kohtelevat koiriaan ja kissojaan yhä enemmän perheenjäseninä, ja he käyttävät enemmän rahaa korkealaatuiseen ruokaan sekä monipuolisempiin tuotteisiin ja palveluihin”, sanoo Musti-konsernin toimitusjohtaja David Rönnberg tiedotteessa.

Yhtiö kutsuu tällaisia asiakkaita ”lemmikkivanhemmiksi” ja aikoo jatkossa keskittyä erityisesti heihin liiketoiminnassaan. Kanta-asiakkaat tuottavat yhtiölle 63 prosenttia sen kuluttajamyynnistä.

Musti-konsernin omistava ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö EQT kertoo verkkosivuillaan, että Mustin eläinten hyvinvointipalvelujen, kuten spa-hoitojen, trimmauksen, kynsien leikkauksen ja pentukurssien, kysyntä on kasvanut. Muut yhtiöt eivät ole EQT:n ottaneet tätä puolta lemmikkien palveluvalikoimassa samalla tavalla huomioon.

Yli puolet yhtiön liikkeissä myydyistä tuotteista on sen omien brändien tuotteita.

EQT aikoo jatkaa listautumisen jälkeenkin Musti Groupin osaomistajana.

Mustin ja Mirri on kasvanut nopeasti sen jälkeen kun pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners osti sen perustajalta vuonna 2010.

Vaaka Partners myi yhtiön EQT:lle vuonna 2014. EQT:n perustajiin lukeutuu Wallenbergien teollisuussuvun sijoitusyhtiö Investor.

Vuonna 2015 Musti ja Mirri osti ruotsalaisen kilpailijansa Zoo Support Scandinavian. Kaupan myötä yhtiö nousi Euroopan kolmanneksi suurimmaksi lemmikkieläintarvikkeiden vähittäiskauppaketjuksi.

Musti-konsernin liikevaihto oli syyskuussa 2019 päättyneellä tilikaudella 247 miljoonaa euroa ja liikevoitto 12,5 miljoonaa euroa. Tavoitteena on liikevaihdon kasvu vähintään 350 miljoonaan euroon tilikauteen 2023 mennessä.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Onko koronavirus lähestymässä käänne­kohtaansa? Suomalais­professori uskoo tämän viikon olevan ratkaiseva

  2. 2

   Hotelli Tornin 11. kerroksessa oli huone, jonne asiakkailla ei ollut asiaa – Sinne piilotettua kätköä suojeltiin salaisella hälytysnapilla

  3. 3

   Helsinkiläinen demaripoliitikko saa syytteen petoksesta: ”En tiedä asiasta mitään”

  4. 4

   Asiakas meni 50 euron hammas­tarkastukseen ja sai liki 200 euron laskun – Hammas­lääkäri­asemien toiminta poikii valituksia

   Tilaajille
  5. 5

   Diplomi-insinööri Sonja Heikkilä yllyttää luopumaan yksityisautoista ja ennustaa, mitä Helsingin liikenteeseen seuraavaksi tupsahtaa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläinen demaripoliitikko saa syytteen petoksesta: ”En tiedä asiasta mitään”

  2. 2

   Tällainen on dash-ruokavalio, joka edistää terveyttä monipuolisesti – Sitä voi suositella ”ihan kaikille”, sanoo asiantuntija

   Tilaajille
  3. 3

   Jasper Pääkkönen näytteli pääroolia 22 miljoonaa euroa maksaneessa tv-sarjan pilotissa, jota kukaan ei tule näkemään: ”Tuntuu raadolliselta ja rajulta”

   Tilaajille
  4. 4

   Peter Nygård päätti hiljaisuutensa raiskausväitteistä

  5. 5

   Koronavirus vaati Italiassa seitsemännen kuolon­uhrin, tartunnan saaneita yli 200 – Milanolais­hotellin virkailija HS:lle: ”Nyt lähtee yli 200 euron huone kahdeksalla­kympillä”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   ”Elämäni hirveimpiä kokemuksia” – Katariina Souri kertoo HS:lle, mitä hänelle tapahtui miljonääri Peter Nygårdin huvilalla

  3. 3

   Helsingin keskustassa sijaitsevan ruokakaupan paistopisteelle ilmestyy siististi pukeutunut rouva, sitten tapahtuu jotain inhottavaa – HS valvoi paistopisteiden hygieniaa

  4. 4

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  5. 5

   Tampereen keskustassa on kommuuni, jossa tyhjät pullot jaetaan painimalla

   Tilaajille
  6. Näytä lisää