Sushiravintolat myyvät edelleen uhanalaista ankeriasta – taustalla vaikuttaa miljardien arvoinen salakuljetusbisnes ja tietämättömyys lajin huonosta tilasta
Suomessa Hanko Sushi, Kesko ja S-ryhmä ovat lopettaneet kokonaan ankeriaan myynnin. WWF suosittelee välttämään ankeriaan syömistä riippumatta siitä, mistä päin maailmaa se tuotu.
Sushiannoksiin sisältyy usein kalaa.Kuva: Marja Airio / Lehtikuva
Joonas Turunen HS
28.1.2020 2:00
Ankeriaan kannat ovat Euroopassa romahtaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Se luokitellaan nyt äärimmäisen uhanalaiseksi.
Tästä huolimatta ankeriasta tarjoillaan laajasti suomalaisissa sushiravintoloissa. Miksi meillä myydään uhanalaista kalaa?
Artikkeliin liittyviä aiheita