Sushiravintolat myyvät edelleen uhanalaista ankeriasta – taustalla vaikuttaa miljardien arvoinen salakuljetusbisnes ja tietämättömyys lajin huonosta tilasta - Talous | HS.fi

Sushiravintolat myyvät edelleen uhanalaista ankeriasta – taustalla vaikuttaa miljardien arvoinen salakuljetusbisnes ja tietämättömyys lajin huonosta tilasta

Suomessa Hanko Sushi, Kesko ja S-ryhmä ovat lopettaneet kokonaan ankeriaan myynnin. WWF suosittelee välttämään ankeriaan syömistä riippumatta siitä, mistä päin maailmaa se tuotu.

Sushiannoksiin sisältyy usein kalaa.­

28.1.2020 2:00

Ankeriaan kannat ovat Euroopassa romahtaneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Se luokitellaan nyt äärimmäisen uhanalaiseksi.

Tästä huolimatta ankeriasta tarjoillaan laajasti suomalaisissa sushiravintoloissa. Miksi meillä myydään uhanalaista kalaa?

Artikkeliin liittyviä aiheita