Uusi salkunhoitaja myi sijoitus­rahaston kaikki osakkeet, osti tilalle kestävää kehitystä ja teki huippu­tuotot – Marcus Björkstén sanoo keksineensä, miten ilmaston­muutoksella tehdään rahaa

Kestävän kehityksen osakerahastot ovat lisääntyneet nopeasti. Käytännössä kaikki sijoitusyhtiöt tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta sijoittaa kestävästi, mutta tuotteissa on suuria eroja.

Fondita-rahastoyhtiön salkunhoitaja Marcus Björkstén muutti Eurooppa-rahastonsa strategiaa niin, että se sijoittaa pelkästään kestävää kehitystä tukeviin yhtiöihin. Ensimmäisen vuoden tuotot olivat mainiot.

| Päivitetty

Viime toukokuussa helsinkiläisen rahastoyhtiö Fonditan Eurooppa-rahasto teki radikaalin muutoksen. Uudeksi strategiaksi valittiin kestävä kehitys.

Rahaston omistamat osakkeet myytiin ja tilalle ostettiin uusia. Nyt valituiksi tuli vain kestävään kehitykseen liittyviä eurooppalaisia yhtiöitä. Muutoksen yhteydessä rahaston omistajille annettiin mahdollisuus vetäytyä rahastosta ilman kuluja, mutta lähes kaikki pysyivät mukana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita