”Korppikotkasijoittaja” Elliott alkoi ostaa Nokian Renkaita, kurssi yli viiden prosentin nousussa - Talous | HS.fi
Talous

”Korppikotkasijoittaja” Elliott alkoi ostaa Nokian Renkaita, kurssi yli viiden prosentin nousussa

Rengasvalmistajan osakekurssi on heikentynyt leudon talven ja heikentyneen tulosnäkymän takia.

Nokian Renkaiden kurssi on viime aikoina laskenut, koska Euroopan leuto talvi on heikentänyt merkittävästi yhtiön talvirenkaiden myyntiä. Kuva: Vesa Moilanen

Julkaistu: 30.1. 12:54

Rengasvalmistaja Nokian Renkaiden osakekurssi oli torstaina kello 12 aikaan runsaan viiden prosentin nousuvauhdissa.

Yhtenä syynä kurssinousuun voi olla se, että uutistoimisto Bloomberg kertoi nimettömiin lähteisiin nojaten, että yhdysvaltalainen aktivistirahasto Elliott Management kerännyt itselleen potin Nokian Renkaiden osakkeita.

Siitä ei ole tietoa, paljonko Elliott on Nokian Renkaita hankkinut.

Elliotia luonnehditaan usein myös korppikotkasijoittajaksi. Ne pyrkivät käyttämään lyhytaikaisia markkinatilanteita tai yrityksissä olevia omistuksenmuutosta koskevia tilanteita yhtenä sijoituspäätöstensä keskeisistä perusteista.

Arvopaperimarkkinalaki velvoittaa sijoittajat ilmoittamaan, jos niiden välillinen omistusosuus nousee yli viiden prosentin rajan.

Viimeksi tällainen ilmoitus on julkaistu Nokian Renkaiden sivustolla joulukuun 17. päivänä, kun amerikkalainen sijoitustako Blackrock ilmoitti omistustensa yhtiössä nousseen 5,02 prosenttiin yhtiön osakkeista.

Nokian Renkaiden kurssi on viime aikoina laskenut, koska Euroopan leuto talvi on heikentänyt merkittävästi yhtiön talvirenkaiden myyntiä.

Nokia vahvisti viime viikolla lokakuussa annetun vuoden 2019 ohjeistuksensa, jonka mukaan yhtiön liikevoittoprosentti olisi muhkeat 20.

Tänä vuonna Nokian Renkaat arvioi liikevaihdon laskevan ja liikevoiton olevan merkittävästi vuotta 2019 alemmalla tasolla.

Yhtiön kurssi on laskenut tammikuun 20 päivästä, jolloin osakkeen hinta oli 27,12 euroa. Torstaina puoliltapäivin osakkeella käytiin kauppaa 24,30 euron tuntumassa.

Suomalaiset tuntevat Elliot Managementin esimerkiksi saksalaisen Uniper-osakeyhtiön nurkkaajana.

Elliott ja Knight Vinke ostivat yhteensä runsaat 20,5 prosenttia Uniperin osakkeista sillä oletuksella, että suomalaisen Fortumin täytyisi jossain vaiheessa Uniper-kauppaa ostaa osakkeet näiltä aktivistisijoittajilta hyvään hintaan.

Fortum ilmoitti lokakuussa 2019 ostavansa Elliottin ja Knight Vinken Uniper-omistukset noin 2,3 miljardin euron hintaan. Näin se sai yhtiöstä haltuunsa yli kaksi kolmasosaa eli 70,5 prosenttia.

Elliot ei kommentoinut Nokian Renkaat -omistustaan Bloombergille.

Nokian Renkaat julkistaa tilinpäätöksensä 4. helmikuuta.

Nokian Renkailta tulosvaroitus: Liikevoitto laskee ”merkittävästi” – Osakekurssi lähes yhdeksän prosentin laskussa

Nokian Renkailta tulosvaroitus, osake halpeni prosentin