Finnair peruu kaikki lentonsa Manner-Kiinaan 6. helmikuuta alkaen, aloittaa ”erityistoimet” lennoilla tätä ennen - Talous | HS.fi
Talous

Finnair peruu kaikki lentonsa Manner-Kiinaan 6. helmikuuta alkaen, aloittaa ”erityistoimet” lennoilla tätä ennen

Finnairin 6.2. asti lentämillä lennoilla ryhdytään ”erityistoimiin matkustajien ja miehistön terveydestä huolehtimiseksi”.

Finnair peruu lentonsa Manner-Kiinaan. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Julkaistu: 31.1. 13:03, Päivitetty 31.1. 14:39

Lentoyhtiö Finnair peruu kaikki lentonsa Manner-Kiinaan aikavälillä 6. helmikuuta ja 29. helmikuuta, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Lisäksi yhtiö peruu kaksi viikoittaista lentoaan Guangzhouhun 5. helmikuuta – 29. maaliskuuta.

Peruutukset eivät koske Hongkongin lentoja, jonne lentoyhtiö lentää toistaiseksi normaalisti.

Syynä lentojen perumiseen on Kiinassa leviävä koronavirus.

Finnair lentää Manner-Kiinan ja Helsingin välillä 6.2. asti tuodakseen asiakkaitaan Kiinasta kotiin.

”Euroopassa ja Kiinassa matkustavien asiakkaidemme pitää voida palata kotiinsa, ja sama koskee henkilöstöämme. Nämä lennot ovat välttämättömiä, sillä vaihtoehtoisia lentoja Euroopan ja Kiinan välillä on nyt kovin vähän”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt tiedotteen mukaan.

”Huomioimme lentojen operoinnissa kaikki terveysviranomaisten ohjeistukset, ja ryhdymme myös erityistoimiin matkustajien ja miehistön terveydestä huolehtimiseksi.”

Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist kertoo, että erityistoimet voivat tarkoittaa muutoksia muun muassa juomatarjoiluun ja tuotteiden myymiseen lennoilla. Tallqvistin mukaan yhtiössä harkitaan myynnistä luopumista ja juomien tarjoamista yhtä aikaa ruoan kanssa. Tavoittena on rajoittaa lähikontaktia matkustajien ja henkilökunnan välillä.

Lisäksi lentohenkilökunnalla on mahdollisuus käyttää hengityssuojaimia ja käsidesiä. Lentokoneisiin lisätään desinfiointiaineita pintojen desinfioimiseksi.

Suomesta Kiinaan lentänyt miehistö myös palaa saman tien takaisin kotiin.

Finnairilla on olisi normaalisti 35 viikkovuoroa Helsingistä Kiinaan.

Tällä hetkellä Finnair arvioi, että peruutusten suora taloudellinen vaikutus on vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä ”suhteellisen rajallinen” myös siinä tapauksessa, että Manner-Kiinan lentoperuutukset jatkuisivat maaliskuun loppuun asti.  

Finnairin osake lähti uutisen jälkeen laskuun Helsingin pörssissä. Iltapäivällä se oli noin 0,60 prosentin laskussa.

Eilen torstaina Finnair kertoi, ettei se ota enää uusia varauksia Manner-Kiinan lennoille. Jo aiemmin se ilmoitti peruvansa kolme viikoittaista lentoaan Helsingistä Pekingiin ja kaksi viikoittaista lentoa Helsingistä Nanjingiin.

Kiina ilmoitti viime lauantaina, että se keskeyttää kiinalaisten ryhmämatkat maanantaista alkaen.

Uusi koronavirus ei ole yhtä tappava kuin sars, ja juuri siksi se leviää niin nopeasti – Professori kertoo, miten epidemia tulee tyypillisesti tiensä päähän

Korona­virus­tartuntoja jo noin 10 000 ja kuolleita 213 – Yhdysvallat päätti rajoittaa maahantuloa ja julisti viruksen kansalliseksi terveysuhaksi

Seuraa uutisia tästä aiheesta