Googlen mainostulot Youtubesta olivat viime vuonna 15 miljardia dollaria, mikä oli ennakoitua vähemmän - Talous | HS.fi
Talous

Googlen mainostulot Youtubesta olivat viime vuonna 15 miljardia dollaria, mikä oli ennakoitua vähemmän

Yhtiön osake halpeni maanantaina osavuosikatsauksen julkistamisen jälkeen neljä prosenttia.

Alphabetin toimitusjohtaja Sundar Pichai Kuva: Denis Balibouse / Reuters

Julkaistu: 4.2. 6:58, Päivitetty 4.2. 8:36

Ohjelmistoyhtiö Googlen omistavan Alphabetin liikevaihdon kasvu oli viime vuoden lopussa ennakoitua vähäisempää, minkä takia yhtiön osake halpeni liki neljä prosenttia maanantaina.

Alphabetin liikevaihto oli loka–joulukuussa 46,1 miljardia dollaria eli 41,6 miljardia euroa. Liikevoitto oli 9,3 miljardia dollaria eli 8,4 miljardia euroa.

Liikevaihto kasvoi edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta 17 prosenttia ja liikevoitto 13 prosenttia. Edellisessä vuosineljänneksellä liikevaihto kasvoi 21 prosenttia.

Osavuosikatsauksessa Alphabet kertoi ensi kerran myös videopalvelu Youtuben mainosten liikevaihdon. Se oli viime vuoden lopussa 4,7 miljardia dollaria (4,2 miljardia euroa) ja 15,1 miljardia dollaria (13,5 miljardia euroa) vuonna 2019.

Youtuben mainostulot olivat 14 prosenttia Googlen kaikista mainostuloista. Sanomalehti Financial Timesin mukaan analyytikot olivat arvioineet Youtuben osuuden olevan 20 prosenttia.

Alphabetin toimitusjohtajan Sundar Pichain mukaan yhtiön investoinnit muun muassa tekoälyyn ja pilvipalveluihin tarjoavat vahvan perustan liikevaihdon kasvun jatkumiselle.

Pichai on toiminut aiemmin Googlen toimitusjohtajana, ja hänet nimitettiin viime vuonna vastaavaan tehtävään Alphabetiin. Ylennys on kiihdyttänyt arvelua siitä, että yhtiö saattaa järjestellä toimintojaan uudelleen.