Korttimaksuissa ja mobiilisovelluksissa oli ongelmia perjantaina - Talous | HS.fi
Talous

Korttimaksuissa ja mobiilisovelluksissa oli ongelmia perjantaina

Nordea kertoo saaneensa aiemmin perjantaina ilmenneen ongelman korjattua. Myös S-pankin ja Osuuspankin mobiilisovelluksiin kirjautuminen on takkuillut.

Eri pankkien maksukorttien ja mobiilisovellusten käytössä on ollut ongelmia. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtkuva

Julkaistu: 14.2. 10:13, Päivitetty 14.2. 11:03

Osalla pankkiasiakkaista on perjantaina ollut ongelmia korttimaksamisessa eri puolilla Suomea.

Ongelmat kovat koskeneet esimerkiksi Nordeaa, joka kertoi verkkosivullaan maksamisvaikeuksien koskevan tiettyjä kauppaliikkeitä.

”Yhdellä kauppiaille maksunvälityspalveluja tarjoavalla toimijalla on havaittu häiriö, ja näin ollen kortilla maksaminen ei välttämättä onnistu tietyissä kauppaliikkeissä. Pahoittelemme häiriöstä asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa”, Nordea kertoi verkkosivullaan.

Pankin viestintä ilmoitti hieman ennen kello yhtätoista aamupäivällä, että ongelmat on saatu korjattua.

S-pankki kertoi verkkosivullaan, että S-mobiiliin kirjautuminen on takkuillut.

”S-mobiilissa esiintyy hidastelua, josta syystä sovellukseen sisäänkirjautuminen ei välttämättä onnistu. Pyrimme korjaamaan tilanteen mahdollisimman pian”, pankki kertoi verkkosivullaan.

Myös Osuuspankin op.fi-palveluun kirjautumisessa on ollut ongelmia. Pankin mukaan Muut tunnistustavat -valinnan kautta kirjautumisessa on ollut ajoittaisia häiriöitä.

Myös Ruotsissa ainakin Swedbankilla on ollut viime yöstä lähtien korttimaksamista ja sovelluksen käyttöä koskevia ongelmia, kertoo Expressen-lehti.

Seuraa uutisia tästä aiheesta