Ranskalainen Alstom kertoi aikeistaan ostaa Bombardierin raideliikenne - Talous | HS.fi
Talous

Ranskalainen Alstom kertoi aikeistaan ostaa Bombardierin raideliikenne

Sekä Alstom että Bombardier ovat tuttuja myös Suomen raideliikenteestä.

Alstom valmistaa junia ja kiskokalustoa sekä niihin liittyvää tekniikkaa, laitteita ja palveluja.

Alstom valmistaa junia ja kiskokalustoa sekä niihin liittyvää tekniikkaa, laitteita ja palveluja. Kuva: Pascal Guyot / AFP

Julkaistu: 17.2. 20:10

Ranskalainen Alstom on julkistanut aikeensa ostaa kanadalaisen Bombardierin raideliikenne­toiminnan, kertovat uutistoimistot.

Kauppahinta kaikista Bombardierin raideliikenteen osakkeista olisi Alstomin mukaan 5,8–6,2 miljardia euroa. Summa on määrä maksaa käteisenä ja osakkeina.

Kaupalla yritykset haluavat vastata kilpailuun kiinalaisten alan toimijoiden kanssa.

Alstom valmistaa junia ja kiskokalustoa sekä niihin liittyvää tekniikkaa, laitteita ja palveluja. Se on tehnyt esimerkiksi Ranskassa liikennöivät TGV-luotijunat.

Alstom kertoi maanantaina allekirjoittaneensa kaupasta alustavan sopimuksen. Kauppa vaatii toteutuessaan vielä kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Kaupan on arvioitu voivan toteutua vuoden 2021 ensimmäisen puolen vuoden aikana.

Sekä Alstom että Bombardier ovat tuttuja Suomen raideliikenteestä. Alstom on valmistanut esimerkiksi Venäjän-liikenteessä käytetyt Allegro-junat.

Bombardier Transportation puolestaan tunnetaan esimerkiksi Helsinkiin vuosituhannen taitteessa hankituista matalalattiaisista Variotram-raitiovaunuista, jotka soveltuivat huonosti Suomen oloihin. Bombardier sitoutui lopulta maksamaan Helsingille korvauksia vaunujen oletettua lyhyemmästä käyttöiästä.

Molemmat yritykset ovat aiemmin yrittäneet yhdistää toimintaansa saksalaisen Siemensin kanssa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta