Koronavirusepidemia vahingoittaa Adidasta Kiinassa: Myynti pienentynyt 85 prosenttia - Talous | HS.fi
Talous

Koronavirusepidemia vahingoittaa Adidasta Kiinassa: Myynti pienentynyt 85 prosenttia

Adidaksen ja Puman liikevaihdosta kolmannes muodostuu Aasiassa, jossa urheilutekstiilien kysyntä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina.

Kuvituskuva
Julkaistu: 19.2. 17:44

Urheilutekstiilejä valmistava Adidas ja Puma varoittavat, että koronavirusepidemia aiheuttaa niille taloudellisia vaikeuksia.

Molemmat yhtiöt ovat sulkeneet liikkeitään Kiinassa, mutta kiinalaisten matkustuksen vähenemisen takia Adidaksen ja Puman tuotteiden kysyntä on supistunut.

Adidaksen ja Puman liikevaihdosta kolmannes muodostuu Aasiassa, jossa urheilutekstiilien kysyntä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina.

Adidas ilmoitti keskiviikkona, että sen myynti Kiinan alueella on supistunut 85 prosenttia kiinalaisen uuden vuoden (25.1.) jälkeen viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Vuonna 2018 myynti Kiinassa oli 20 prosenttia Adidaksen liikevaihdosta.

Puma arvioi keskiviikkona, että koronavirusepidemia supistaa sen liikevaihtoa ja liikevoittoa ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mutta uskoo saavuttavansa taloudelliset tavoitteensa tänä vuonna.

Puhelimia ja tietokoneita valmista Apple ilmoitti tiistaina, että sen liikevaihto on alkuvuonna arvioitua pienempi. Applen varoitus oli yksi siihen, että osakkeet halpenivat tiistaina tuntuvasti Europassa ja Yhdysvalloissa.

Etenkin Applen ilmoitus herätti sijoittajien keskuudessa pelkoa, että koronavirusepidemia voi aiheuttaa arvaamatonta taloudellista vahinkoa monille yhtiöille.

Apple varoittaa koronavirusepidemiasta: Vaikeuksia valmistaa iPhoneja, kauppa Kiinassa tyssännyt

Seuraa uutisia tästä aiheesta