Herttuapari Harry ja Meghan suostuvat luopumaan kuninkaallisesta brändistään - Talous | HS.fi
Talous

Herttuapari Harry ja Meghan suostuvat luopumaan kuninkaallisesta brändistään

Harry ja Meghan hakivat tammikuussa Sussex Royal -tuotemerkin rekisteröintiä, mutta vetivät nyt hakemuksensa pois.

Sussexin herttuapari Meghan ja Harry kuvattiin Lontoossa tammikuussa. Kuva: Toby Melville

Julkaistu: 21.2. 22:13

Sussexin herttuapari Harry ja Meghan luopuvat ”kuninkaallinen” eli ”royal” -sanan käytöstä tuotteissaan eivätkä nimeä uutta hyväntekeväisyysjärjestöään Sussex Royal Foundationiksi, kuten heidän oli alun perin tarkoitus tehdä.

Asiasta uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Jo aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että Britannian kuninkaallinen perhe keskustelee Harryn ja Meghanin kanssa sanan käytöstä.

Pariskunta haki tammikuussa Sussex Royal -tuotemerkin rekisteröintiä, mutta veti nyt hakemuksensa pois, kertoi parin tiedottaja BBC:n mukaan. Maaliskuun lopussa kuninkaallisista velvollisuuksistaan vetäytyvä herttuapari joutuu nyt nimeämään uudelleen myös esimerkiksi Instagram-tilinsä ja nettisivustonsa.

Meghan ja Harry pyrkivät taloudelliseen itsenäisyyteen, koska heiltä loppuu julkinen rahoitus. Kuninkaallisella brändillä on arvioitu olleen merkittävä rooli parin bisnessuunnitelmissa.

Herttuapari ilmoitti tammikuussa eroavansa brittihovin sisäpiiristä. He ovat kertoneet aikovansa asua jatkossa sekä Britanniassa että Kanadassa. He aikovat keskittyä esimerkiksi omiin hyväntekeväisyyshankkeisiinsa.

Harry ja Meghan perustivat oman tuotemerkin – Kuinka arvokas on hovin jättävien kuninkaallisten brändi?

Herttuapari Harryn ja Meghanin kuninkaalliset velvollisuudet päättyvät maaliskuun lopussa

Seuraa uutisia tästä aiheesta