Lapin Kullan peruslagerin valmistus lopetetaan - Talous | HS.fi
Talous

Lapin Kullan peruslagerin valmistus lopetetaan

Oluen kuluttajat ovat alkaneet suosia nelosolutta ja luomuolutta. Hartwall päätti lopettaa Lapin Kullan peruskolmosoluen valmistamisen kokonaan.

Julkaistu: 24.2. 16:29

Perinteikkään Lapin Kulta -olutmerkin 4,5-prosenttisen peruslagerin valmistus lopetetaan. Hartwall on jo lopettanut kolmosoluen perusversion toimituksen kauppoihin. Ravintoloihin toimitukset lopetetaan huhtikuun loppuun mennessä.

Lapin Kultaa on valmistettu 1800-luvulta saakka. Hartwall siirsi sen valmistuksen Torniosta Lahteen 2000-luvulla. Kuva: Sami Kero / HS

Hartwallin mukaan Lapin Kultaa myydään jatkossa vahvempana 5,2-prosenttisena versiona ja gluteenittomana luomu­kolmos­oluena, jonka markkinointi­nimi on Pure.

Hartwallin viestintäpäällikkö Hanni Marin kertoo, että päätöksen taustalla on kuluttajatottumuksien muutos. Alkoholilain muuttuminen toi vahvemmat oluet ruokakauppoihin ja kuluttajat ovat ottaneet ne omakseen. Toisaalta myös luomuvaihtoehdon myynti on kasvanut.

”On haluttu muutokseen vastata, ja tehdä tilaa näille tuotteille”, Marin sanoo.

Marin arvioi, että laadukkuus ohjaa nykyään kuluttajien valintoja enemmän. ”Vahvemmassa versiossa Lapin Kullan maku nousee paremmin oikeuksiinsa.”

Sama suuntaus kohti vahvempia oluita on nähtävissä muissakin olutmerkeissä. Päätös peruskolmosoluen lopettamisesta koskee kuitenkin vain Lapin Kultaa.

Hartwallin muita olutmerkkejä ovat muun muassa Aura, Karjala ja Lahden Erikois.

Peruslagerin valmistuksen lopettamisesta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Lapin Kullan etiketti ennen vuotta 1969.

Seuraa uutisia tästä aiheesta