Helsingin pörssi toipui aamupäivän notkahduksesta - Talous | HS.fi
Talous

Helsingin pörssi toipui aamupäivän notkahduksesta

Osakkeiden hinnat ovat laskeneet huomattavasti viime viikon lopulta alkaen.

Helsingin pörssi aukesi keskiviikkona jälleen kovaan laskuun. Kuva: Sami Kero / HS

Julkaistu: 26.2. 10:07, Päivitetty 26.2. 16:14

Helsingin pörssi toipui keskiviikkona iltapäivällä vajottuaan aamupäivällä kovaan laskuun edellispäivien tapaan.

Eniten vaihdettujen osakkeiden suuntaa kuvaava OMX Helsinki 25 -indeksi kävi aamupäivällä pahimmillaan yli kolmen prosentin laskussa. Iltapäivällä indeksi oli kuitenkin kirinyt kiinni päivän menetykset ja oli niukasti plussalla.

Myös yleiseurooppalainen Euro Stoxx 50 -indeksi toipui iltapäivällä aamupäivän laskusta.

Aasiassa osakekurssit jatkoivat keskiviikkona vajoamistaan. Japanin Nikkei-indeksi ja Hongkongin Hang Seng -indeksi laskivat vajaan prosentin.

Osakkeiden hinnat ovat pudonneet viime viikon lopulta alkaen harvinaisen paljon muutaman päivän jaksolla, kun sijoittajat ovat pelästyneet koronaviruksen vaikutuksia maailmantalouteen.

Yhdysvalloissa pörssit laskivat tiistaina noin kolme prosenttia.

Neljässä päivässä osakkeet ovat menettäneet arvostaan Yhdysvalloissa pörssit ovat pudonneet karkeasti 8–9 prosenttia ja Suomessa hieman vähemmän.

”Markkinat inhoavat epävarmuutta”, sanoi Bank Raten analyytikko Greg McBride NPR:lle. ”Ja juuri nyt epävarmuutta on valtavasti koronaviruksesta ja sen vaikutuksesta talouteen niin maailmanlaajuisesti kuin täällä Yhdysvalloissa.”

Sijoittajat ovat siirtäneet rahojaan pörssistä muun muassa Yhdysvaltojen valtion joukkovelkakirjoihin, joiden hinnat ovat lisääntyneen kysynnän myötä nousseet. Kymmenvuotisten velkakirjojen korot putosivat uudelle ennätystasolle noin 1,3 prosenttiin.

Velkakirjojen alhaiset korot kertovat siitä, että sijoittajat ovat valmiita tyytymään mataliin tuottoihin saadakseen varansa turvallisena pidettyyn kohteeseen.

Myös kullan hinta on noussut voimakkaasti viime aikoina.

Koronavirus jatkoi osakemarkkinoiden alamäkeä: Yhdysvalloissa viime päivien kurssisyöksy jyrkintä yli vuoteen