Huhut Nokian yritysjärjestelyistä saivat yhtiön osakkeen kallistumaan - Talous | HS.fi
Talous

Huhut Nokian yritysjärjestelyistä saivat yhtiön osakkeen kallistumaan

Uutistoimisto Bloombergin lähteiden mukaan Nokia harkitsee yrityskauppoja tai yhtiön osien myyntiä.

Nokian pääkonttori Espoossa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Julkaistu: 27.2. 8:27, Päivitetty 27.2. 13:01

Verkkolaiteyhtiö Nokia pohtii strategisia muutoksia liiketoimintaansa kannattavuutensa kohentamiseksi, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Asiaa tuntevat nimettömät lähteet kertovat Bloombergille, että pöydällä on paljon erilaisia vaihtoehtoja, kuten yhtiön osien myyminen, yrityskaupat ja investointien uudelleenkohdentaminen. Lähteiden mukaan keskustelut ovat yhä käynnissä, eikä mitään päätöksiä ole tehty.

Nokia kieltäytyi kommentoimasta asiaa Bloombergille.

Uutistoimisto Reutersin haastattelema yhtiötä lähellä oleva lähde sanoi, etteivät Bloombergin tiedot pidä paikkansa.

Huhut saivat Nokian osakekurssin hienoiseen nousuun. Kello 13 aikaan osake oli 1,1 prosentin nousussa, kun Helsingin pörssin yleisindeksi samaan aikaan 1,3 prosentin laskussa. Euroopan teknologiaosakkeet olivat noin kahden prosentin laskussa.

Nokia on vaikeuksissa uuden sukupolven 5g-tekniikan kanssa. Se uhkaa jäädä tuotekehityksessä jälkeen kilpailijoitaan ruotsalaista Ericssonia ja kiinalaista Huaweita.

Aiemmin helmikuussa julkisuuteen vuosi tieto, että Euroopan suurin teleoperaattori Deutsche Telekom on vaatinut Nokiaa parantamaan 5g-tuotteitaan. Uutistoimisto Reutersin haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Deutsche Telekom arvioi Nokian 5g-tuotteet markkinoiden huonoimmiksi.

Viime syksynä yhtiö ilmoitti muuttaneensa tulevaisuudennäkymiään merkittävästi synkemmiksi. Lisäksi se ilmoitti keskeyttävänsä osingonmaksun voidakseen lisätä investointeja 5g-tekniikkaan.

Vuodessa Nokian osake on menettänyt arvostaan noin kolmanneksen.

Joulukuussa Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa ilmoitti jättävänsä tehtävänsä kahdeksan vuoden kauden jälkeen. Hänen tilalleen hallituksen johtoon nousee Sari Baldauf.

Johtajanvaihdos käynnisti spekulaatiot siitä, että yhtiö saattaisi uudistaa strategiansa ja tehdä liiketoimintaansa perustavanlaatuisia muutoksia.

Nokia saattaa vähentää työpaikkoja synkentyneiden näkymien takia

Seuraa uutisia tästä aiheesta