Finnair saattaa joutua tekemään lomautuksia, antoi tulosvaroituksen - Talous | HS.fi
Talous

Finnair saattaa joutua tekemään lomautuksia, antoi tulosvaroituksen

Finnair aloittaa 40–50 miljoonan säästötoimet koronaviruksen takia.

Kuvituskuva
Julkaistu: 28.2. 11:48

Finnair aloittaa säästötoimet koronaviruksen takia, yhtiö kertoi perjantaina. Yhtiön mukaan kustannuksia pitää leikata 40–50 miljoonalla eurolla.

Finnairin mukaan toimet saattavat kohdistua henkilöstöön, myyntiin ja markkinointiin, kehityshankkeisiin ja muihin projekteihin.

Lentoyhtiö antoi perjantaina tulosvaroituksen, jonka mukaan sen liiketulos on ensimmäisellä vuosineljänneksellä jäämässä vuodentakaista heikommaksi. Yhtiö arvioi nyt, että viruksella on vaikutusta lentojen kysyntään vielä vuoden toisella neljänneksellä.

”Koronavirustilanne on nyt saavuttanut uuden vaiheen ja levinnyt useisiin maihin, joten ryhdymme tarvittaviin toimiin sopeuttaaksemme kustannuksemme, toimintomme ja resurssimme vastaamaan paremmin liikevaihtoamme”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner tiedotteessa.

Finnairin mainitsemat henkilöstötoimet voivat tarkoittaa esimerkiksi määräaikaisia lomautuksia tai muita koko henkilöstöä koskevia toimia, sekä rekrytointien sopeuttamista.

Sopeuttamistoimiin sisältyvät lähikuukausien aikana verkoston ja kapasiteetin supistaminen vastaamaan lentoliikenteen kysyntää.

”Vaikka koronaviruksen vaikutus toimintaamme on tähän asti ollut rajallinen, näemme nyt heikentyvää kysyntää. On vaikea arvioida, kuinka tilanne tulee kehittymään lähikuukausina”, Manner sanoo.

Finnair odottaa, että koronaviruksen vaikutukset purevat kysynnän laskun myötä liikevaihtoon kielteisesti toisella vuosineljänneksellä.

Yhtiö arvioi vuoden 2019 tulosjulkistuksensa yhteydessä 7. helmikuuta, että koronavirustilanteen suorat taloudelliset vaikutukset ensimmäisellä vuosineljänneksellä olisivat suhteellisen rajalliset, vaikka Manner-Kiinan lentojen peruutukset jatkuisivat maaliskuun loppuun saakka.

Finnair peruu ennusteensa, jonka mukaan kapasiteetti olisi kasvanut tänä vuonna noin neljä prosenttia.

Helsingin pörssissä viikosta tuli heikoin sitten euro­kriisin – Yhdys­valloissa osakkeet jatkoivat laskuaan

Suomen talouskasvu kääntyi loppuvuonna jyrkkään laskuun