Volkswagen pääsi sopuun dieseljupakan korvauksista: Autojen omistajat saavat enimmillään 6 257 euron korvaukset - Talous | HS.fi
Talous

Volkswagen pääsi sopuun dieseljupakan korvauksista: Autojen omistajat saavat enimmillään 6 257 euron korvaukset

Peukaloitujen autojen omistajille jopa tuhansien eurojen korvaukset.

Autoja odottamassa toimitusta ostajilleen Volkswagenin autotornissa. Kuva: Tobias Schwarz / AFP

Julkaistu: 28.2. 16:15

Autojätti Volkswagen ja saksalaisten kuluttajajärjestöjen keskusliitto VZBV ovat päässeet sopuun yhtiön dieseljupakan seurauksena maksettavista korvauksista. Noin 400 000 saksalaista kuluttajaa oli nostanut joukkokanteen vaatiakseen korvauksia Volkswagenilta, joka jäi kiinni dieselautojensa päästömittaustulosten peukaloinnista.

Volkswagen myönsi vuonna 2015, että se oli asentanut 11 miljoonaan dieselautoon ohjelmiston, jonka avulla autot vaikuttivat todellista vähäpäästöisemmiltä.

VZBV:n mukaan Volkswagen on sitoutunut maksamaan dieselautojen omistajille korvaukset, jotka vaihtelevat mallin ja vuosimallin mukaan 1 350 eurosta 6 257 euroon. Yhteenlaskettu summa nousee 830 miljoonaan euroon.

Korvauksia maksetaan autoista, jotka on maksettu ennen vuotta 2016. Auton omistajan pitää asua Saksassa, ja auton tulee olla edelleen hänen hallussaan.

Kaikkiaan dieseljupakka on aiheuttanut Volkswagenille tähän mennessä noin 30 miljardin euron kustannukset. Suurin osa näistä kuluista on kertynyt Yhdysvalloissa maksetuista korvauksista ja sakoista. Saksalaiset kuluttajat eivät tähän mennessä ole saaneet Volkswagenilta korvauksia.

Sadattuhannet saksalaiset hakevat Volkswagenilta korvauksia päästöhuijauksesta – Skandaalin hinta yhtiölle jo 28 miljardia euroa

Seuraa uutisia tästä aiheesta