Ihmiset rohmuavat nyt vessapaperia niin, että Mäntän pehmopaperitehdas lisäsi tuotantoa - Talous | HS.fi

Ihmiset rohmuavat nyt vessapaperia niin, että Mäntän pehmopaperitehdas lisäsi tuotantoa

Tehtaalla on otettu käyttöön lisävuoroja, jotta kysynnän kasvuun voidaan vastata.

Vessapaperi- ja talouspaperi tekivät kauppansa Ruoholahden kauppakeskuksen K-Citymarketissa Helsingissä torstaina.

13.3.2020 12:25

Mäntän pehmopaperitehtaalla on lisätty tuotantoa koronaviruksen aiheuttaman kysynnän kasvun takia.

”Olemme lisänneet jonkin verran tuotantoa, koska tämä koronavirus on kasvattanut meidän valmistamien tuotteiden kysyntää”, sanoo Metsä-Tissuen Mäntän tehtaan johtaja Kari Karttunen.

Mäntän tehtaalla valmistetaan pääasiassa vessapaperia, talouspaperia ja käsipyyhkeitä. Suomessa niistä on ollut pulaa, koska ihmiset ovat alkaneet haalia niitä varastoihinsa koronavirustartuntojen lisääntyessä.

Tehtaan tuotannosta valtaosa menee Suomeen ja vähäisemmässä määrin Baltiaan.

”Olemme ottaneet tehtaalla käyttöön lisävuoroja ja keskittyneet etenkin sellaisten tuotteiden ja pakkauskokojen valmistamiseen, joiden kysyntä on kasvanut eniten”, Karttunen sanoo.

Pääkaupunkiseudulla kuluttajat ovat haalineet varastoihinsa vessapaperin lisäksi ainakin säilykkeitä ja pastaa. Suurimmat kauppayhtiöt Kesko ja S-ryhmä ovat vakuuttaneet, että tavaraa riittää, vaikka ajoittain kauppojen hyllyt voivat olla tyhjiä.

SOK:n kenttäjohtajan Arttu Laineen mukaan hyllyt voivat olla tyhjinä esimerkiksi vessapaperista päivän tai pari.

”Tilanne tasaantuu, kun hyllyjä saadaan uudestaan täytettyä. Toivomme ihmisille malttia, ei ole syytä lähteä hamstraamaan”, Laine sanoi HS:lle torstaina.

Mäntässä on valmistettu vessapaperia 1900-luvun alusta lähtien. Tehtaalla valmistetaan pääasiassa Serla-, Lambi- ja Katrin-tuotteita.

Yhtiön mukaan suomalainen käyttää vuodessa pehmopaperia keskimäärin 15 kiloa: 60 rullaa vessapaperia, 15 rullaa talouspaperia ja 130 paperinenäliinaa.