Elvytyslupaukset pysäyttivät pörssikurssien syöksyn Euroopassa ja Yhdysvalloissa – Suomessa kerrottiin tuhansista lomautuksista

Seuraamme tähän juttuun talouden keskeiset uutiset torstaina.

Meklareita New Yorkin pörssissä torstaina.

19.3.2020 7:40 | Päivitetty 20.3.2020 7:37

Osakekurssien syöksy Euroopassa ja Yhdysvalloissa pysähtyi torstaina – ainakin hetkeksi. Osakkeiden halpeneminen pysähtyi, kun Atlantin molemmin puolin keskuspankit ja valtiot ovat kertoneet mittavista elvytystoimista.

Euroopan keskuspankki EKP kertoi keskiviikon ja torstain välisenä yönä suuresta hätärahoitusohjelmasta, joka kestää vähintään vuoden loppuun asti. Myös Englannin keskuspankki kertoi torstaina lisäävänsä elvytystä. Yhdysvalloissa ensimmäinen osa hallituksen suunnittelemasta yli tuhannen miljardin dollarin elvytyspaketista on jo saanut rahoituksen kongressilta.

Pörssit Lontoossa, Pariisissa ja Frankfurtissa päätyivät päivän päätteeksi plussalle. Helsingin pörssin yleisindeksi nousi torstaina peräti 3,4 prosenttia.

Yhdysvalloissa Dow Jones -indeksi päätyi päivän päätteeksi 1,0 prosentin nousuun, S&P 500 0,5 prosentin nousuun ja teknologiayhtiöitä seuraava Nasdaq 2,3 prosentin nousuun.

Edellisenä päivänä osakekurssit syöksyivät Atlantin molemmin puolin.

Myös öljy kallistui torstaina voimakkaasti.

Muita torstain uutisia olivat:

  • Ponsse lomauttaa koko henkilöstönsä, Halpa-Halli valmistautuu lomauttamaan koko henkilöstönsä.

  • Fiskars antoi tulosvaroituksen.

  • Dollari vahvistui, kun sijoittajat vaihtavat omistuksiaan käteiseen ja erityisesti dollareiksi.

  • Sokos- ja Radisson Blu -hotelleja suljetaan tilapäisesti koronakriisin romautettua asiakasmäärät.

Lue koko seuranta täältä: