Tokion pörssi sulkeutui 4,5 prosentin laskuun - Talous | HS.fi
Talous|Pörssit

Tokion pörssi sulkeutui 4,5 prosentin laskuun

Osakemarkkinat Euroopassa ja Yhdysvalloissa aukesivat keskiviikkona nousuun. Aamun voimakas nousu on kuitenkin päivän mittaan taittunut.

Odotukset mittavasta elvytyspaketista sai pörssikurssit nousuun jo tiistaina. Peloton tyttö -pronssipatsas katselee New Yorkin pörssiä.

Odotukset mittavasta elvytyspaketista sai pörssikurssit nousuun jo tiistaina. Peloton tyttö -pronssipatsas katselee New Yorkin pörssiä. Kuva: Angela Weiss / AFP

Julkaistu: 25.3. 8:03, Päivitetty 26.3. 8:59

Yhdysvalloissa saavutettu sopu maan historian suurimmasta elvytyspaketista on saanut kaksijakoisen vastaanoton Aasian pörsseissä.

Tokiossa Nikkei-indeksi sulkeutui torstaina 4,5 prosentin laskuun kolmen nousupäivän jälkeen. Sijoittajat keräsivät alkuviikon voittonsa, mutta markkinoita myös huolestuttivat uutiset siitä, että koronavirusepidemia laajenisi Tokiossa.

Laajempi Topix-indeksi oli noin 1,8 prosentin alamäessä pörssin sulkeutuessa.

Hongkongissa Hang Seng -indeksi oli pörssin sulkeuduttua aavistuksen nousussa samoin kuin Shanghai Composite -indeksi, joka nousi 0,2 prosenttia.

Yhdysvalloissa syntyi eilen pitkän väännön jälkeen tukipaketti, jolla yritetään lievittää koronaviruksen aiheuttamaa iskua Yhdysvaltain taloudelle. Paketin koko on peräti 2 000 miljardia dollaria.

Medialle vuotaneiden tietojen mukaan paketista 250 miljardia koostuu suorista maksuista yksittäisille kansalaisille. Monet amerikkalaiset saavat lähiaikoina valtiolta 1 200 dollarin sekin.

Edustajainhuone käsittelee sitä aikaisintaan torstaina, kertoi New York Times.

Yhdysvalloissa kurssit menivät keskiviikkona vuoristorataa. Teollisuusosakkeiden Dow Jones -indeksi nousi ensin huimasti, mutta laski lopulta aivan päivän päätteeksi. Kaupankäynnin päättyessä Dow oli 2,4 prosentin nousussa. Laajapohjainen S&P500 -indeksi oli päivän päätteeksi 1,2 prosentin ylämäessä ja Nasdaq 0,5 prosentin laskussa.

”Maailmantalous on jäässä, emmekä tiedä, kuinka kauan sulamisessa menee”, sanoi johtaja Stephen Dover investointiyhtiö Franklin Templetonista Wall Street Journalille.

Dover lisäsi, että vaikka on ollut lohduttavaa nähdä valtioiden ja keskuspankkien julkistavan toimia koronaviruksen aiheuttaman iskun vaimentamiseksi, vieläkään ei tiedetä, kuinka kauan ihmiset ovat kotona.

”Ja se on iso ratkaiseva tekijä.”

Keskiviikkona erityisesti lentoyhtiöiden ja lentokonevalmistajien osakekurssit pomppasivat Yhdysvalloissa. Näiden alojen veikataan olevan jättimäisen tukipaketin suurimpia hyötyjiä.

Kommentti|Takaisin töihin vaan – Trumpin ajatus hirvittää, mutta keskustelu siitä voi alkaa yllättävänkin pian

Talousvaikutukset|Yhdysvalloissa sopu maan historian suurimmasta 2 000 miljardin dollarin talouden tukipaketista

Seuraa uutisia tästä aiheesta