Miljoona kiloa pastaa ja riisiä muutamassa päivässä – HS:n saamat luvut näyttävät, miten hurjasti kriisi kasvattaa ruokakaupan myyntiä

S-ryhmän myyntitilastot kertovat, että koronavirusepidemia kaksinkertaisti monien ruokatuotteiden myynnin. Nyt tahti on vähän hidastunut, mutta silti kaupalla on ylivoimainen työ pitää hyllyt täysinä.

Kauppakeskus Kaaren Prismassa Helsingissä oli paljon tyhjiä hyllyjä keskiviikkona.

28.3.2020 2:00 | Päivitetty 28.3.2020 6:40

Ensin suomalaiset hamstrasivat vessapaperia ja säilykkeitä, mutta nyt monen ruokakaupan hyllyistä näkee, että kyse on paljon suuremmasta ilmiöstä. Hyllyissä alkaa olla paljon tyhjää monien tuoteryhmien kohdalla.

Ruoan kysyntä onkin nyt kasvanut pidemmäksi aikaa. Suomen yli puoli miljoonaa peruskoululaista, ja sen lisäksi lukiolaiset, ammattia opiskelevat, yliopisto-opiskelijat sekä suurin osa toimistotyötä tekevistä on siirtynyt etätöihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita