Yhdysvalloissa lähes seitsemän miljoonaa ihmistä haki viime viikolla työttömyyskorvausta - Talous | HS.fi
Talous|Yhdysvallat

Yhdysvalloissa lähes seitsemän miljoonaa ihmistä haki viime viikolla työttömyyskorvausta

Työttömyyskorvaushakemusten määrä kaksinkertaistui viikon kuluessa.

Julkaistu: 2.4. 16:19

Yhdysvalloissa 6,6 miljoonaa ihmistä jätti viime viikolla hakemuksen työttömyyskorvauksen saamiseksi, ilmenee työministeriön julkistamista tiedoista. Se on kaksi kertaa niin paljon kuin viime viikolla. Tuolloin rikottiin jo ennätys, kun hakemusten määrä yhden viikon kuluessa kasvoi 3,3 miljoonaan.

Työttömyyshakemusten määrä oli myös merkittävästi suurempi kuin ekonomistit olivat ennakoineet. Uutistoimisto Bloombergin ennusteen ekonomistit arvioivat, että hakemusten määrä olisi kasvanut viime viikolla 3,8 miljoonalla.

Työttömyyden lisääntyminen on vakava uhka Yhdysvaltojen taloudelle, joka nojaa vahvasti yksityiseen kysyntään. Kun ihmiset menettävät työpaikkansa, se on omiaan vähentämään entisestään kulutusta.

Useiden ennusteiden perusteella Yhdysvallat vajoaa tänä vuonna pahaan taantumaan koronaviruspandemian takia. Sillä olisi merkitystä koko maailmantalouteen, sillä Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous.

Yhdysvaltalainen pankki Bank of America ennustaa sanomalehti Financial Timesin mukaan, että Yhdysvallat vajoaa tänä vuonna pahempaan taantumaan kuin koskaan aikaisemmin.

Financial Timesin mukaan ennusteessa sanotaan, että Yhdysvaltojen talouden supistumisvauhti olisi tammi–maaliskuussa seitsemän prosenttia, 30 prosenttia huhti–kesäkuussa ja yhden prosentin heinä–syyskuussa.

Yhdysvalloissa vuosineljänneksittäiset tiedot bruttokansantuotteen kehittymisestä ilmoitetaan vuositason muutoksena, jolloin ne kertovat talouden kasvuvauhdista tai supistumisvauhdista.

Tänä vuonna Yhdysvaltojen talous supistuisi Bank of American mukaan 10,4 prosenttia. Pankki arvio Financial Timesin mukaan, että maailmantalous supistuu tänä vuonna 2,7 prosenttia.

Työttömyys|Yksi kuvio kertoo, miten nopea ja raju talouden romahdus Yhdysvalloissa on ollut

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous

Luetuimmat

Uusimmat