Ranskan valtiovarain­ministeri Bruno Le Maire vetoaa Suomeen ja muihin yhteis­vastuun torjujiin: ”Jotkut maat eivät ymmärrä, mitä nyt tapahtuu”

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire ajaa Eurooppaan jälleenrakennusrahastoa, jossa jäsenmaat sitoutuisivat takaamaan toistensa velkaa. Muuta vaihtoehtoa ulospääsyyn ei ole, Le Maire sanoo.

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron yrittävät saada vastahankaisia EU:n jäsenmaita suostumaan ideaansa jälleenrakennusrahastosta. Le Maire kuvattiin Ranskan parlamentissa perjantaina.

18.4.2020 2:00 | Päivitetty 18.4.2020 6:31

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire aloittaa puhelinhaastattelun pahoittelemalla. Le Maire on myöhässä, ja pian alkaa Euroopan unionin valtiovarainministerien kokous. Aikaa ei ole hukattavaksi.

Le Mairella on käynnissä laaja mainoskampanja. Hän ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron yrittävät saada vastahankaisia EU:n jäsenmaita suostumaan ideaansa jälleenrakennusrahastosta. Rahasto takaisi jäsenmaiden joukkolainoja ja sitoisi ne yhteiseen vastuuseen velanhoidosta. Idea ei ole miellyttänyt esimerkiksi Hollantia, Itävaltaa, Suomea ja Tanskaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita