Apple piti tuloksensa lähes ennallaan korona­pandemian aiheuttamista vaikeuksista huolimatta - Talous | HS.fi
Talous|Teknologia

Apple piti tuloksensa lähes ennallaan korona­pandemian aiheuttamista vaikeuksista huolimatta

Apple ei ole pystynyt valmistamaan ja myymään puhelimia Kiinassa odotusten mukaisesti, sillä tehtaita ja kauppoja on ollut suljettuna koronaviruksen vuoksi.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kuvattiin viime vuoden syyskuussa.

Julkaistu: 1.5. 11:14

Teknologiayhtiö Apple onnistui koronaviruspandemian aiheuttamista vaikeuksista huolimatta pitämään tammi–maaliskuun tuloksensa lähes viime vuotta vastaavalla tasolla.

Torstain tulosjulkistuksessa kerrottiin liikevaihdon kasvaneen noin prosentin 58,3 miljardiin dollariin eli noin 53,6 miljardiin euroon. Tulos puolestaan laski 11,7 miljardista dollarista 11,2 miljardiin.

Helmikuussa Apple antoi tulosvaroituksen, jonka mukaan sen liikevaihto oli jäämässä tammi–maaliskuussa odotettua pienemmäksi. Yhtiö ei ole pystynyt valmistamaan ja myymään puhelimia Kiinassa odotusten mukaisesti, sillä tehtaita ja kauppoja on ollut suljettuna koronaviruksen vuoksi.

Apple ei tarjonnut tulosjulkistuksessaan ohjeistusta kuluvan vuosineljänneksen näkymistä, kuten sillä yleensä on tapana.

Torstain tulosjulkistuksen jälkeen Applen osake lähti jälkimarkkinoilla parin prosentin laskuun.

Osakkeet|”Kaikkien aikojen vihatuin pörssinousu” – Osakekurssit nousevat talous­kurimuksen keskellä, ja se hämmentää jo Suomen suurimpia sijoittajiakin

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous