Norwegianin velkasaneeraus etenee: pääsi velkojien kanssa sopuun ehdoista - Talous | HS.fi
Talous|Lentoyhtiöt

Norwegianin velkasaneeraus etenee: pääsi velkojien kanssa sopuun ehdoista

Norwegianin omistajien on tarkoitus hyväksyä saneerausohjelma maanantaina.

Koronakriisi on sysännyt lentoyhtiö Norwegianin pahoihin talousvaikeuksiin.

Julkaistu: 3.5. 17:21

Lentoyhtiö Norwegian on saanut tärkeimpien velkojiensa hyväksynnän saneeraussuunnitelmalle, yhtiö kertoo.

Velkojien piti hyväksyä suunnitelma jo perjantaina, mutta tuolloin yhtiö ei onnistunut saamaan suunnitelman taakse vaadittua velkojien enemmistöä. Sunnuntaina yhtiön johto ilmoitti, että tiettyjen joukkovelkakirjojen uudelleenjärjestelyn ehtoja oli muokattu niin, että riittävä enemmistö velkojista saattoi hyväksyä suunnitelman.

”Voin ilokseni vahvistaa, että olemme päässeet sopimukseen joukkovelkakirjojen haltijoiden kanssa”, toimitusjohtaja Jacob Shram sanoo yhtiön tiedotteessa.

Velkarahalla voimakkaasti kasvanut Norwegian on joutunut pahoihin ongelmiin koronakriisin vuoksi. Yhtiö keikkuu konkurssin partaalla.

Se yritetään nyt pelastaa rajulla saneerausohjelmalla, jossa nykyiset omistajat käytännössä luopuvat omistuksistaan lähes kokonaan ja yhtiö siirtyy sen velkojien omistukseen.

Norwegianin omistajat on kutsuttu maanantaina ylimääräiseen yhtiökokoukseen, jossa saneerausohjelma on tarkoitus hyväksyä. Sitä ennen yhtiö yrittää vielä varmistaa, että sille lentokoneita vuokraavat yhtiöt niin ikään hyväksyvät saneerausohjelman ehdot.

Saneerausohjelman hyväksyminen on ehto sille, että yhtiö saa Norjan valtion lupaileman lähes 240 miljoonan euron tukipaketin.

Lentoyhtiöt|Norwegian keskeyttää lähes kaikki lentonsa ainakin ensi kevääseen – konkurssi yritetään välttää rajulla velkajärjestelyllä

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous