Vuokra-asuntoja vaihdetaan nyt halvempaan, sanoo Vuokra­turva: Koronakriisi lisäsi kunnoltaan vaatimattomien ja lähiö­asuntojen kysyntää - Talous | HS.fi
Talous|Asuminen

Vuokra-asuntoja vaihdetaan nyt halvempaan, sanoo Vuokra­turva: Koronakriisi lisäsi kunnoltaan vaatimattomien ja lähiö­asuntojen kysyntää

”Vuokra-asuntoa vaihdetaan nyt edullisempaan, ei kalliimpaan”, arvioi Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

Vuokrat ovat kallistuneet eniten pääkaupunkiseudulla. Kuva: Vesa Moilanen

Julkaistu: 7.5. 9:00

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat edelleen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Vuodentakaisesta nousua tuli koko maassa 1,3 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla 1,8 prosenttia.

Edelliseen neljännekseen verrattuna vuokrat kallistuivat koko maassa 0,3 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla 0,5 prosenttia.

Vuoteen 2015 verrattuna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat ovat nousseet suurista kaupungeista eniten Helsingissä, Vantaalla, Turussa ja Tampereella. Pienintä vuokrien nousu on ollut Seinäjoella, Kotkassa ja Hämeenlinnassa.

Pääkaupunkiseudulla vuokrat ovat nousseet 7,3 prosenttia ja muualla Suomessa 5,8 prosenttia vuodesta 2015.

Tällä hetkellä koronakriisin vaikutukset näkyvät vuokramarkkinoilla siten, että kunnoltaan vaatimattomien ja vuokriltaan edullisten lähiöasuntojen kiinnostavuus on lisääntynyt, arvioi Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

Tasokkaimpien ja vuokriltaan arvokkaimpien keskusta-asuntojen kysyntä taas on kriisin aikana laskenut, ja vuokria on jouduttu tarkistamaan alaspäin, Metsola kirjoittaa markkinakommentissaan.

”Yleinen trendi on, että vuokra-asuntoa vaihdetaan nyt edullisempaan, ei kalliimpaan.”

Kehitys on näkynyt erityisen selvästi pääkaupunkiseudulla. Vuokraturvan mukaan se on ollut yllättävää.

”Esimerkiksi finanssikriisin aikaan näin äkillistä ja selvää muutosta ei nähty.”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous

Luetuimmat

Uusimmat