Uber leikkaa vielä 3 000 työpaikkaa, noutoruokaa kuljettava Eats on yhtiön ainoa valopilkku - Talous | HS.fi
Talous|Taksit

Uber leikkaa vielä 3 000 työpaikkaa, noutoruokaa kuljettava Eats on yhtiön ainoa valopilkku

Uber on alkuvuoden aikana vähentänyt jo 6 700 työpaikkaa.

Uberin Eates-ruokalähetti liikkui polkupyörällä Pariisissa 1. huhtikuuta 2020.

Julkaistu: 19.5. 15:02

Kuljetuspalvelu Uber ilmoitti maanantaina uusista leikkauksista. Työpaikoista lähtee maailmanlaajuisesti neljännes, ja toiminnassa keskitytään ydinasioihin, eli kyytipalveluun ja Eats-ruokalähettipalveluun, kertoo uutistoimisto AFP.

San Franciscossa päämajaansa pitävä Uber vähentää nyt 3 000 työpaikkaa lisää. Muutama viikko sitten se ilmoitti 3 700 työpaikan vähentämisestä. Yhtiöstä on näiden leikkausten myötä katoamassa neljännes väestä.

”[Koronavirus]pandemian dramaattisten vaikutusten ja mahdollisen toipumisen ennakoimattomuuden vuoksi keskitymme ydinliiketoimintoihimme ja muutamme yrityksemme koon vastaamaan todellista liiketoimintaamme”, Uberin pääjohtaja Dara Khosrowshahi totesi.

Työpaikkoja vähennetään kaikkialta maailmasta. Lisäksi yli 40 toimipistettä suljetaan, muun muassa AI Labsin projektiryhmä lakkautetaan.

Uber kertoo, että ensimmäisellä vuosineljänneksellä tappiot olivat lähes kolme miljardia dollaria (yli 2,5 miljardia euroa). Kyytipalvelu kyykkäsi huhtikuussa noin 80 prosenttia.

Sen sijaan yhtiön mukaan Eatsin liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Woltin ja Foodoran tyyppinen ravintoloista noutoruokaa koteihin ja työpaikoille kuskaavan Eatsin kasvu oli Uberin mukaan alkuvuonna 53 prosenttia.

Eatsin tuotot kasvoivat 819 miljoonaa euroon, mikä oli noin kolmannes Uberin kaikista tuotoista. Yhtiö ei kerro, mikä Eatsin taloudellinen tulos oli.

”Uusia ravintoloita tuli runsaasti mukaan. Uskomme tämän trendin tulleen jäädäkseen”, Khosrowshahi sanoi.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous