Posti aloittaa yt-neuvottelut ja suunnittelee kesän ajaksi muutosta jakeluaikatauluihin: ”Emme ole siirtymässä kolmipäiväiseen jakeluun” - Talous | HS.fi
Talous|Posti

Posti aloittaa yt-neuvottelut ja suunnittelee kesän ajaksi muutosta jakeluaikatauluihin: ”Emme ole siirtymässä kolmipäiväiseen jakeluun”

Posti aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotantoa ja hallintoa sekä Posti Group -konsernin hallintoa koskevista mahdollisista lomautuksista.

Koronaviruspandemia on iskenyt Postin mukaan voimakkaasti sen perinteisten palveluiden kysyntään. Kirjepostin määrä väheni huhtikuussa noin 20 prosenttia.

Julkaistu: 20.5. 10:58, Päivitetty 20.5. 13:28

Posti aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotantoa ja hallintoa sekä Posti Group -konsernin hallintoa koskevista mahdollisista lomautuksista, Posti kertoo tiedotteessa. Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän henkilöstö ei ole näiden yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan määräaikaiset lomautukset koskisivat Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotantohenkilöstöä ja hallintohenkilöstöä sekä Posti Group -konsernin hallintohenkilöstöä. Neuvotteluiden piirissä on noin 8 000 ihmistä. Lomautukset rytmitetään Postin mukaan niin, että palvelut pystytään tuottamaan lomautuksista huolimatta.

Lisäksi Posti suunnittelee kesän ajaksi poikkeusjärjestelyä, jossa perjantain postilähetykset jaettaisiin pääsääntöisesti jo torstaina. Osassa lähetyksistä jakelupäivä voisi siirtyä myös maanantaille silloin, kun sekin on sovittu jakelupäivä.

”Kevennämme perjantain jakelua, mutta se ei poistu. Käytännössä perjantaina jaetaan vain sellaiset tuotteet, jotka on sovittu asiakkaiden kanssa jaettavaksi perjantaisin. Perjantaista tulee samankaltainen kuin nykyisin on tiistai. Emme ole siirtymässä kolmipäiväiseen jakeluun”, sanoo johtaja Yrjö Eskola Postista.

Koronavirusepidemia on iskenyt Postin mukaan voimakkaasti sen perinteisten palveluiden kysyntään. Kirjepostin määrä väheni huhtikuussa noin 20 prosenttia. Koronavirustilanteen vaikutus näkyy Postin mukaan erityisesti yritysten, viranomaisten ja yhteisöjen postimäärissä, jotka muodostavat noin 96 prosenttia kaikista Postin toimittamista kirjelähetyksistä, tiedotteessa kerrotaan.

”Koronaviruksen vaikutus yrityksiin on johtanut siihen, että kirjepostin määrä on rajusti vähentynyt. Myös mainosposti on vähentynyt”, Eskola sanoo.

Sanomalehtien varhaisjakelu, aikakauslehtien jakelu ja pakettien jakelu jatkuvat normaalisti. Myös Postin palvelupisteet ja asiakaspalvelu palvelevat ilman muutoksia.

Jakelun rytmittäminen on Postin mukaan helpompaa kesäaikana, koska postimäärät ovat silloin muutenkin vähäisempiä kuin muina vuodenaikoina.

Eskola korostaa, että nyt tehty järjestely on voimassa vain kesäkuusta elokuun loppuun.

”Syksyyn on paljon epävarmuuksia, esimerkiksi se, miten epidemia kehittyy.”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous