Kiinan valtiosta tuli lentoyhtiö Norwegianin merkittävä omistaja - Talous | HS.fi
Talous|Lentoyhtiöt

Kiinan valtiosta tuli lentoyhtiö Norwegianin merkittävä omistaja

Kiinan valtio hankki sijoitusyhtiöidensä kautta merkittävän osuuden Norwegianista.

Norwegianin lentokone oli Helsinki-Vantaan lentokentän laidalla pysäköitynä 13. toukokuuta.

Julkaistu: 20.5. 12:43

Kiinalainen BOC Aviation -yhtiö on hankkinut 12,7 prosenttia norjalaisen lentoyhtiön Norwegianin osakkeista, kertoo norjalaislehti Dagsbladet.

Taustalla on Norwegianin saneerausohjelma, josta päätettiin toukokuun alussa ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Tuolloin tehtiin päätös, että noin kymmenen miljardia kruunua eli noin 890 miljoonaa euroa velkojien saatavia on tarkoitus muuttaa yhtiön osakkeiksi.

Nyt tehdyssä kaupassa BOC Aviation saa omistukseensa noin 390 miljoonaa osaketta. Tätä ennen se ei ole omistanut Norwegianin osakkeita, mutta yhtiöt ovat sopineet leasing-lentokoneen hankkimisesta.

BOC Aviationin osakekaupasta kertovassa pörssitiedotteessa todetaan, että ”yhtiötä hallinnoi Sky Splendor, jota hallinnoi Bank of China, jota puolestaan hallinnoi Central Huijin Investment, jota puolestaan hallinnoi China Investment Corporation, jonka taas omistaa Kiinan kansantasavalta”.

Saneerausohjelman tuloksena Norwegianin nykyiset omistajat ovat käytännössä luopuneet omistuksistaan lähes kokonaan ja yhtiö siirtyy velkojiensa omistukseen. Aiemmille omistajille jäi päätöksen jälkeen enää noin viiden prosentin osuus yhtiöstä.

Ennen saneerausohjelman hyväksymistä Norwegian oli arvioinut rahojensa loppuvan toukokuun puolivälissä, ellei toimiin ryhdytä.

Lentoyhtiöt|Norwegianin velkasaneeraus etenee: pääsi velkojien kanssa sopuun ehdoista

Lentoyhtiöt|Norwegianin omistajat hyväksyivät saneerausohjelman – Toimitusjohtaja NRK:lle: Lennot jatkuvat ensi kevääseen saakka vain seitsemällä koneella

Lentoyhtiöt|Norwegian myy lentoja Suomesta, vaikka reitit on ajettu alas – Kuluttaja-asiamies: ”Kannustaisin harkintaan”

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous

Luetuimmat

Uusimmat