Ryanair lopettaa F1-legenda Niki Laudan perustaman lentoyhtiön toiminnot Itävallassa, yli 300:lle potkut - Talous | HS.fi
Talous|Irtisanomiset

Ryanair lopettaa F1-legenda Niki Laudan perustaman lentoyhtiön toiminnot Itävallassa, yli 300:lle potkut

Ryanairin mukaan yhtiö ei päässyt sopimukseen palkkojen leikkaamisesta, joten Itävallassa Laudan toiminta lakkautetaan.

Laudalla on Airbus A320 -lentokoneita.

Julkaistu: 22.5. 13:16

Halpalentoyhtiö Ryaniarin omistama Lauda-lentoyhtiö lopettaa Itävallan toiminnot Wienissä 29. toukokuuta, kertoo uutistoimisto Reuters. Sulkemisen myötä työpaikka lähtee yli 300 ihmiseltä.

Yhtiön mukaan sulkemisen taustalla on se, että paikallisen työntekijäjärjestön kanssa ei päästy sopimukseen uusista työehdoista.

Ryanairin toimitusjohtaja Michael O´Leary sanoi aiemmin toukokuussa, että Laudan sijaan Wieniin tuodaan Ryanairin koneet, jos työntekijät eivät suostu palkanalennuksiin ja uuteen työsopimukseen.

Työntekijäjärjestö Vida kieltäytyi sopimuksesta, koska sen mukaan sopimus olisi ollut raju isku useille työntekijöille. Järjestö ei ole vielä kommentoinut Ryanairin päätöstä.

Ryanair osti itävaltalaisyhtiön entiseltä formula ykkösten maailmanmestarilta Niki Laudalta vuonna 2018. Lauda kuoli viime vuonna.

Laudalla on Wienissä viisitoista Airbus A320 -lentokonetta. Loput 15 konetta sijaitsevat Stuttgartissa, Düsseldorfissa ja Palmassa. O’Learyn mukaan ne jatkavat Laudan nimellä.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous

Luetuimmat

Uusimmat