Autovuokrausjätti Hertz hakeutuu yrityssaneeraukseen - Talous | HS.fi
Talous|Yritykset

Autovuokrausjätti Hertz hakeutuu yrityssaneeraukseen

Business Insider -lehden mukaan Hertz ei päässyt sopimukseen merkittävimpien lainanantajiensa kanssa.

Autonvuokrausyhtiö Hertzin mainoskylttejä Pariisin Charles de Gaullen lentoasemalla. Kuva: CHARLES PLATIAU / Reuters

Julkaistu: 23.5. 8:14

Yhdysvaltalainen Hertz, yksi maailman suurimmista autovuokrausyrityksistä, on hakeutunut yrityssaneeraukseen Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Asiasta kertovat muun muassa Wall Street Journal, Business Insider ja uutistoimisto AFP. Business Insiderin mukaan Hertz ei päässyt sopimukseen merkittävimpien lainanantajiensa kanssa.

”Koronavirustilanteen vaikutus matkustuskysyntään oli nopea ja dramaattinen. Se aiheutti jyrkän pudotuksen yrityksen liikevaihdossa ja tulevissa varauksissa”, Hertz sanoo julkistamassaan tiedotteessa AFP:n mukaan.

Hertzillä on toimintaa myös Euroopassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, mutta ne eivät olleet mukana yrityksen jättämässä hakemuksessa.

Hertzillä on yhteensä noin 19 miljardia dollaria velkaa, Business Insider kertoo. Yritys oli ollut lehden mukaan vaikeuksissa jo ennen koronaviruspandemiaa kilpailun lisäännyttyä muiden autovuokraamojen sekä kyytipalveluiden, kuten Uberin ja Lyftin vuoksi.

Huhtikuussa Hertz lomautti 10 000 työntekijäänsä, ja viime viikon lauantaina yrityksen toimitusjohtaja Kathryn Marinello jätti tehtävänsä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous

Luetuimmat

Uusimmat