Lapset löysivät leikkiessään kymmenientuhansien arvosta kultaa Ranskassa - Talous | HS.fi
Talous|Kulta

Lapset löysivät leikkiessään kymmenientuhansien arvosta kultaa Ranskassa

Vuonna 1967 hankittu kulta oli kätketty vierashuoneessa säilytettyihin lakanoihin. Löydön arvo voi olla jopa 100 000 euroa.

Kilogramman painoinen kultaharkko oli esillä Kazakstanin kansallispankissa Almatyssa vuonna 2017.

Julkaistu: 25.5. 12:24

Kahden ranskalaislapsen leikit johtivat jopa 100 000 euron arvoisen kultakätkön äärelle Vendômessa Ranskassa. Asiasta kertoi ensimmäisenä ranskalainen BMTV ja myöhemmin siitä on uutisoinut esimerkiksi CNBC verkkosivuillaan.

Löydön tehneet lapset olivat tapauksesta ensimmäisenä kertoneen BFMTV:n mukaan noin kymmenvuotiaita. Pariisissa asuva perhe matkusti koronavirusrajoitusten alettua maaliskuussa perheensä kanssa Vendômeen sukulaisten luokse.

Muutama päivä saapumisen jälkeen lapset alkoivat leikeissään rakentaa linnoitusta. He saivat luvan käyttää vierashuoneessa säilytettyjä vanhoja lakanoita. Lakanoihin oli kätkettynä kaksi kultaharkkoa, jotka painoivat kilon kappaleelta.

Lapset eivät aluksi reagoineet harkkoihin, vaan kertoivat isälleen ainoastaan, että alas putosi jotain painavaa. Kultalöytö paljastui vasta, kun lapset palasivat isänsä pyynnöstä hakemaan alas pudonneet tavarat.

Harkot on aikanaan ostanut löytäjien isoäiti vuonna 1967, mutta ne ovat sittemmin olleet kadoksissa. BBC:n mukaan harkoista on pystytty esittämään ostotodistus.

Harkot todettiin tutkimuksissa aidoksi kullaksi, ja ne menevät huutokaupattavaksi kesäkuussa. Niiden myyntihinnaksi on arvioitu vähintään 40 000 euroa kappaleelta. Parhaimmillaan arvo saattaa nousta jopa yli 50 000 euroon harkolta.

Poikkeusolot|Yhtäkkiä pihat ovat taas täynnä leikkiviä lapsijoukkoja – Kuvareportaasi vie matkalle Helsinkiin, joka tuo mieleen ajat hyvin kauan sitten

Lapset|Soturiprinsessoja ja Leppäkerttusöpöläisiä: kuvia metsämajoista ja niiden pienistä asukkaista koronakevään aikana

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous