Latinalaisen Amerikan suurin lentoyhtiö ajautui konkurssin partaalle - Talous | HS.fi
Talous|Lentoyhtiöt

Latinalaisen Amerikan suurin lentoyhtiö ajautui konkurssin partaalle

Lentoyhtiö Latam yrittää järjestellä velkojaan koronapandemian aiheuttaman talouskurimuksen vuoksi.

Lentoyhtiö Latamin työntekijät kävelivät hiljentyneen terminaalin läpi Guarulhosin lentokentällä Brasilian São Paulossa 19. toukokuuta.

Julkaistu: 26.5. 10:03

Lentoyhtiö Latam on hakeutunut yrityssaneeraukseen Yhdysvalloissa tiistaina. Talousvaikeuksien taustalla on koronakriisi ja sen aiheuttama matkailun romahdus.

Chileläis-brasilialainen Latam on Latinalaisen Amerikan suurin lentoyhtiö. Lentomatkailuun isosti vaikuttaneen koronapandemian keskus on siirtynyt juuri Latinalaiseen Amerikkaan.

”Covid-19:n aiheuttamalla kriisillä on ollut iso vaikutus ilmailualaan. Tästä johtuen Latamin on täytynyt tehdä äärimmäisen vaikeita päätöksiä viime kuukausina”, yhtiön toimitusjohtaja Roberto Alvo sanoo lausunnossaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

Lue lisää: Pandemian keskus vaikuttaa siirtyvän Latinalaiseen Amerikkaan – Puutteelliset tiedot hämärtävät tilanteen vakavuutta

”Latam Airlines Group ja sen tytäryhtiöt Chilessä, Perussa, Ecuadorissa ja Kolumbiassa aloittavat vapaaehtoisen uudelleenjärjestelyn Chapter 11 -menettelyn mukaisesti Yhdysvalloissa”, Alvo lisää.

Chapter 11 -menettely vastaa Suomen yrityssaneerausta. Yhtiön toiminta uudelleenjärjestellään, koska se ei pysty maksamaan velkojaan.

Huhtikuussa Latam ilmoitti vähentävänsä lentojaan 95 prosenttia koronapandemian vuoksi. Aiemmin tässä kuussa yhtiö kertoi irtisanovansa satoja ihmisiä.

Noin kaksi viikkoa sitten Latinalaisen Amerikan toiseksi suurin lentoyhtiö Avianca hakeutui yrityssaneeraukseen Yhdysvalloissa.

Pääkirjoitus|Viruksen iskettyä Latinalaiseen Amerikkaan maiden heikkoudet paljastuvat armotta

Lentoyhtiöt|Kiinan valtiosta tuli lentoyhtiö Norwegianin merkittävä omistaja

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous