Euroopan keskus­pankin pääjohtaja Christine Lagarde: Euro­alueen talous supistunee tänä vuonna 8–12 prosenttia - Talous | HS.fi
Talous|Suhdanne

Euroopan keskus­pankin pääjohtaja Christine Lagarde: Euro­alueen talous supistunee tänä vuonna 8–12 prosenttia

Arvio on synkempi kuin aikaisemmin, jolloin keskuspankki arvioi euroalueen talouden supistuvan tänä vuonna 5–12 prosenttia.

Christine Lagarde.

Julkaistu: 27.5. 13:40

Euroalueen talous supistuu tänä vuonna todennäköisesti 8–12 prosenttia, arvioi Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde.

Arvio on synkempi kuin aikaisemmin, jolloin keskuspankki arvioi euroalueen talouden supistuvan tänä vuonna 5–12 prosenttia.

Euroalue on vajoamassa tänä vuonna historiansa pahimpaan taantumaan, koska taloudessa sekä kysyntä että tarjonta ovat romahtaneet koronaviruspandemian seurausten takia.

Euroopan keskuspankki julkaisee euroalueen suhdanne-ennusteensa ensi viikolla.

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) arvioi huhtikuun puolivälissä, että euroalueen talous supistuisi tänä vuonna 7,5 prosenttia, mikä olisi huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Koronaviruskriisi|Kansain­välinen valuutta­rahasto ennustaa pahinta taantumaa 1930-luvun suuren laman jälkeen – Suomi voi selvitä paremmin kuin muut Pohjoismaat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous