Halpalentoyhtiö Easyjet aikoo irtisanoa 4 500 työntekijää koronaviruksen vaikutusten vuoksi - Talous | HS.fi
Talous|Lentoyhtiöt

Halpalentoyhtiö Easyjet aikoo irtisanoa 4 500 työntekijää koronaviruksen vaikutusten vuoksi

Brittiyhtiö aloitti lennot Suomeen uudelleen tauon jälkeen vuonna 2018. Nyt se aikoo vähentää lähes kolmasosan henkilöstöstään.

Easyjet on lentänyt viime vuodet Helsingistä Berliiniin.

Julkaistu: 28.5. 9:51

Halpalentoyhtiö Easyjet aikoo karsia kulujaan rajusti koronaviruksen vaikutusten vuoksi. Brittiyhtiö tiedotti torstaina, että se suunnittelee irtisanovansa arviolta 4 500 työntekijää, kertoo uutistoimisto Reuters.

Yhtiöllä on kahdeksassa Euroopan maassa yhteensä 15 000 työntekijää, joista leikkaukset koskisivat lähes kolmasosaa. Koronaviruspandemian aikana matkustajaliikenteen määrä on romahtanut, ja monet lentoyhtiöt ovat karsineet kalustoaan ja reittilentojaan.

Vuonna 1995 perustettu Easyjet lensi ennen koronaviruskriisin alkua säännöllisesti yli 30 maahan. Suomessa se on liikennöinyt Helsingin ja Berliinin välillä maaliskuusta 2018 alkaen. Sitä ennen yhtiön koneita ei nähty Suomessa moneen vuoteen.

Yhtiöllä on ollut muutenkin vaikeaa. Aikaisemmin toukokuussa se kertoi hakkereiden varastaneen lähes yhdeksän miljoonan asiakkaan henkilötiedot.

Easyjet kertoi torstaina, että se suunnittelee aloittavansa lennot loppuvuonna noin 30 prosentin kapasiteetilla. Lentokoneita yhtiöllä on reilut 300, mikä on huomattavasti vähemmän kuin se ennen koronaviruspandemiaa ennusti.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous