Nissanille yli kuuden miljardin dollarin tappiot, sulkee 3  000 työntekijän tehtaan Espanjassa - Talous | HS.fi
Talous|Autoteollisuus

Nissanille yli kuuden miljardin dollarin tappiot, sulkee 3  000 työntekijän tehtaan Espanjassa

Japanilaisvalmistajan on vastaisuudessa tarkoitus keskittyä Japanin, Kiinan ja Pohjois-Amerikan markkinoille.

Nissan teki ensimmäisen tappiollisen tilivuotensa sitten vuoden 2009.

Julkaistu: 28.5. 11:53

Japanilainen autovalmistaja Nissan kertoo edellisen tilivuotensa päättyneen yli 6,2 miljardia dollaria, eli noin 5,6 miljardia euroa, tappiolle. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen tappiollinen tilivuosi sitten vuoden 2009.

Vuotta aiemmin yhtiön tulos oli lähes kolme miljardia dollaria, eli noin 2,7 miljardia euroa, voitollinen.

Yhtiön tulosta ovat syöneet heikko kysyntä ja automarkkinoiden yleinen heikko tilanne koronaviruspandemian keskellä. Nissan on kärsinyt pahoin myös entisen toimitusjohtajansa Carlos Ghosnin erottamisesta syksyllä 2018 sekä sitä seuranneesta pidätyksestä ja tutkinnasta.

Espanjan hallitus kertoo, että Nissan on päättänyt sulkea Barcelonassa sijaitsevan 3 000 työntekijän tehtaansa hallituksen päinvastaisista pyrkimyksistä huolimatta. Yhteistyötä tekevät Nissan, Renault ja Mitsubishi kertoivat keskiviikkona jakavansa markkinat osaltaan maantieteellisesti. Järjestelyssä Eurooppa jää Renault'n vastuulle.

Nissanin on puolestaan tarkoitus keskittyä Japanin, Kiinan ja Pohjois-Amerikan markkinoille. Yhteistyökumppanit ovat perustelleet uudistusta tehokkuuden ja kilpailukyvyn kohentamisella.

Japanilainen uutistoimisto Kyodo kertoi viime viikolla, että Nissan kertoo työntekijöiden vähentämisestä tilinpäätöksen julkaisun yhteydessä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous