Särkänniemi rajaa asiakasmäärän viidennekseen, myös Linnanmäki on päätymässä roimaan leikkaukseen - Talous | HS.fi
Talous|Huvipuistot

Särkänniemi rajaa asiakasmäärän viidennekseen, myös Linnanmäki on päätymässä roimaan leikkaukseen

Särkänniemessä paikka pitää varata etukäteen, jotta huvipuistoon mahtuu. Linnanmäen alueelle pääsee ilmaiseksi sisään, mutta portit voivat sulkeutua, jos kävijämäärä täyttyy.

Särkänniemen huvipuisto avataan 13. kesäkuuta.

Julkaistu: 28.5. 13:00, Päivitetty 28.5. 15:30

Särkänniemen huvipuisto Tampereella ottaa sisään vain viidesosan normaalista asiakasmäärästä, kun puisto aukeaa 13. kesäkuuta alkaen. Särkänniemi tiedotti asiasta torstaina.

Huvipuisto avaa ovensa tänä vuonna myöhässä koronaviruspandemian takia.

Portilla lippuja myydään ainoastaan, jos niitä jää päiväkohtaisesta kiintiöstä jäljelle. Viidesosa tarkoittaa noin 3 000 asiakkaan sisäänpääsyä päivässä. Särkänniemi kertoo vaativansa rajoitusten voimassaolon aikana kaikilta yli 3-vuotiailta asiakkailta lipputuotteen, eli joko sisäänpääsylipun tai rannekkeen.

”Liput ovat koko päivän lippuja, ja aloitamme normaaleilla aukioloajoilla”, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

”Kävijämäärärajoite on selkeästi pienempi kuin mitä viranomaiset edellyttäisivät. Haluamme avata vastuullisesti.”

Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo huvipuiston tiedottavan tarkemmin kesäkaudesta ensi viikolla. Päivittäinen kävijämäärä on huvipuistokauden alussa asettumassa noin neljäsosaan tavanomaisesta. Linnanmäen seitsemän hehtaarin kokoiselle huvipuistoalueelle mahtuu normaalioloissa noin 20 000 huvittelijaa.

Linnanmäki aukeaa 12. kesäkuuta.

Tulevana kesänäkin Linnanmäen alueelle pääsee ilmaiseksi sisään, mutta kapasiteetin täytyttyä portit laitetaan kiinni. Huvipuisto kartoittaa järjestelmää, jolla tietylle päivälle etukäteen ostetulla rannekkeella pääsee varmasti alueelle.

Adlivankinin mukaan suunnitelmia on tehty pitkin kevättä. Osa kohteista pysyy toistaiseksi suljettuina ja osassa tehdään muita varotoimia.

”Vuoristoratajunissa on tyhjä rivi eri seurueiden välissä. Sama seurue saa istua lähekkäin. Olemme lisänneet paljon käsienpesupisteitä. Käsien desinfiointipiste on lähes joka laitteella sekä peli- ja ravintola-alueilla”, Adlivankin sanoo.

Myös Särkänniemessä osa laitteista jätetään avaamatta.

Kansainväliset mediat ovat uutisoineet keskiviikkona, että Disney avaa teemapuistojensa ovet kesäkuun puolivälin tienoilla.

Koronaviruksen takia tehdyt varotoimet ovat Disney Worldin verkkosivujen mukaan kovat. Puiston asiakkaiden ja työntekijöiden pitää käyttää suojamaskia, elleivät he ole syömässä tai uimassa. Asiakkailta mitataan myös kuume, ja yli 38 celsiusasteen lukema tarkoittaa, että koko ryhmältä evätään pääsy puistoon.

Yhtä tiukkoja rajoituksia ei ole luvassa Särkänniemeen tai Linnanmäelle. Adlivankin sanoo, että kuumeen mittaaminen ei ole Suomen lakien mukaan edes mahdollista. Suojamaskien osalta huvipuistot noudattavat viranomaisten ohjeistuksia. Tällä hetkellä maskien käyttöä ei suositella.

Seppälän mukaan rajattu asiakasmäärä ja myöhäistetty avaamisaika iskee Särkänniemen tulokseen kovaa.

”Tulos tulee varmasti olemaan karua luettavaa joka tapauksessa. Tänä kesänä huveja on vähän tarjolla, ja haluamme tarjota mahdollisuuden vastuulliseen huvitteluun. Meillä on valmius jatkaa kautta syyskuun loppuun asti”, Seppälä sanoo.

Linnanmäellä myöhäinen avaaminen on jo syönyt tulosta keväältä. Viime vuonna huvipuistossa kävi 1,2 miljoonaa ihmistä. Tilanteen epävarmuuden takia kävijämääräodotuksia on ollut tänä vuonna vaikea asettaa.

”Rehellisesti sanottuna kävijämääriä on mahdotonta tietää. Joudutaan asettamaan rajoituksia, jotta voimme varmistaa turvallisuuden, mutta emme osaa sanoa tulevatko ihmiset. Toivomme, että tulevat, ja uskomme vahvasti, että on turvallista huvitella”, Adlivankin sanoo.

Rajoitukset|Linnanmäki saattaa joutua rajoittamaan kävijämääriä: ”5 000 ihmistä tarkoittaa, että on vielä väljää”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Talous

Luetuimmat

Uusimmat